Čudo od čovjeka: Bio je na na samrti, izbjegao je amputaciju noge, a sada se vratio fudbalu

U 36. godini

Čudo od čovjeka: Bio je na na samrti, izbjegao je amputaciju noge, a sada se vratio fudbalu

A. Čaušević

Bilo koji sport ponekad može izazvati povrede opasne po život. Na svojoj koži je to najbolje osjetio 36-godišnji Alex Smith. 

Ovaj quarterback Washington Football teama dobio je dozvolu da se vrati igranju američkog fudbala nakon što se oporavio od ozbiljne povrede koja ga je umalo koštala života.

U jednoj od najstrašnijih povreda koja se ikada desila u NFL-u Smith je polomio kosti tibie i fibule u meču protiv Houston Texansa. Tokom operacije doživio je infekciju te je bio na samrti.

Nakon toga obavio je 17 operacija. Velika borba je trajala dvije godine, a ne samo da je uspio spasiti svoj život već je izbjegao i amputaciju noge.

Uspio je i ispuniti san da se ponovo vrati igranju američkog fudbala. Smithova srceparajuća priča je objavljena u dokumentarcu Project 11.

U dokumentarcu ESPN-a detaljno je objašnjeno u kakvom stanju se nalazila Smithova noga samo četiri dana nakon operacije. Otkrio je kako je sretan što je živ i što je mogao zadržati desnu nogu.

Top Komentari

Hakkinen
Kod nas u ratu je ovo normala bila. Ruski fixatori. Fujjj , ja sam imao francuske za oko ljepše vidjeti ali isto njesra
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi