Detroit prekinuo crnu seriju
Matt Stafford je odigrao vrlo dobru utakmicu u kojoj je upisao svoju prvu pobjedu

NFL 3.kolo

Detroit prekinuo crnu seriju

Treći vikend NFL-a obilježila je prva pobjeda Lionsa, kao i nova treć u nizu pobjeda Jetsa pod vodstvom rookiea Marka Sancheza.

Konačno je i tome došao kraj. Detroit Lionsi su pobjedom nad Washington Redskinsima prekinuli najduži crni niz u povijesti američkog sporta. Devetnaest utakmica u nizu su Lionsi izgubili, a izborom Matta Staforda kao prvog izbora na draftu ove godine nagovijestio je da bi Lionsi mogli izgledati mnogo bolje ove sezone.

Poveli su Lionsi pred sam kraj prve četvrtine kada je Stafford odličnim dodavanjem s 21 yardu pronašao Bryanta Johnsona koji polaže, a Jason Hanson pretvara za 7:0. Hanson je s dva gola u drugoj četvrtini donio prednost Lionsima od 13:0 na poluvremenu.

Početkom treće dionice Redskinsi se vraćaju u igru. Jason Campbell je sjajnim dodavanjem s 57 yardi pronašao Santanu Mossa koji postiže touchdown, a Shaun Suishman pretvara za smanjenje vodstva na 13:7. Lionsi su povećali svoju prednost pet minuta prije kraja probijanjem za touchdown Mauricea Morrisa, a na konačnih 19:14 smanjio  je Rock Cartwright dvije i pol minute prije kraja.

Sjajan meč su odigrali Minnesota Vikingsi i San Francisco 49ersi. Imali su 49ersi pobjedu sve od dvije sekunde prije kraja kada je odlični Brett Favre bacio sjajan pas sa 32 yarde ravno u ruke Ryanu Longwellu koji svojim trećim touchdownom na utakmici donosi pobjedu Vikingsima.

U jednom od derbija vikenda San Diego je na svom terenu bio bolji Miamia sa 23:13. Iako utakmica nije opravdala očekivanja što se tiče igre na terenu, domaći navijači su prezadovoljni napustili teren jer njihovi ljubimci konačno pobjeđuju i kad ne blistaju, što je najava jedne velike sezoe od koje neki čak očekuju i šampionsku titulu.

Njubjedljiviju pobjedu u ovom kolu upisali su igrači NY Giantsa koji su porazili Tampu na njenom terenu s visokih 24:0. Eli Manning je odigrao još jedan meč na visokom nivou i zabilježio dva touchdown dodavanja.

Mark Sanchez je odigrao još jednu veliku utakmicu kojom je najavio kandidaturu za rookia godine. S tri touchdown dodavanja odveo je NY Jetse do treće pobjede. Ovaj put stradali su Tennessee Titansi rezultatom 24:17.

Michael Vick je odigrao svoju prvu utakmicu nakon tri godine i zabilježio pobjedu. Njegovi Eaglesi su bili bolji od Chiefsa rezultatom 34:14. Vickova statistika daleko je od njegovog prosjeka, ali najviše ga raduje što je konačno zaigrao.

Rezultati 3. kola:

Detroit – Washington 19:14
St.Louis – Green Bay 17:36
Minnesota – San Francisco 27:24
New England – Atlanta 26:10
NY Jets – Tennessee 24:17
Philadelphia – Kansas 34:14
Tampa Bay – NY Giants 0:24
Baltimore – Cleveland 34:3
Houston – Jacksonville 24:31
Seattle – Chicago 19:25
Buffalo – New Orleans 7:27
Cinncinati – Pittsburgh 23:20
Oakland – Denver 3:23
San Diego - ,iami 23:13
Arizona – Indianapoilis 10:31

Poredak:

NFC

Istok: NY Giants 3-0, Philadelphia 2-1, Dallas 1-1, Washington 1-2.
Sjever: Minnesota 3-0, Green Bay 2-1, Chicago 2-1, Detroit 1-2.
Jug: New Orleans 3-0, Atlanta 2-1, Carolina 0-2, Tampa Bay 0-3.
Zapad: San Francisco 2-1, Seattle 1-2, Arizona 1-2, St.Louis 0-3.

AFC

Istok: NY Jets 3-0, New England 2-1, Buffalo 1-2, Miami 0-3.
Sjever: Baltimore 3-0, Cinncinati 2-1, Pittsburgh 1-2, Cleveland 0-3.
Jug: Indianapolis 3-0, Jacksonville 1-2, Houston 1-2, Tennessee 0-3.
Zapad: Denver 3-0, San Diego 2-1, Oakland 1-2, Kansas 0-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.