Džejla Makaš zlatna

Sa Evropskog taekwondo prvenstva za kadete u Valensiji

Džejla Makaš zlatna

E. Škorić

Danas je ponovo historija bh. sporta ispisana zlatnim slovima, a piše je članica taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Džejla Makaš, koja je u konkurenciji kadetkinja do 41 kg osvojila zlatnu medalju na kadetskom prvenstvu Evrope koje se održava u španskoj Valensiji.

Džejla je nakon pet dobijenih borbi zasluženo slavila na pobjedničkom postolju. U prvoj borbi je savladala predstavnicu Rusije sa 10:5, u drugoj borbi takmičarku iz Hrvatske sa 22:11, treću borbu je italijansku predstavnicu izbacila na point gap (20 bodova razlike) sa 41:20, četvrtu borbu u vrlo tijesnom i dramatičnom duelu predstavnicu Velike Britanije sa 18:17 i na kraju pobjeda nad bugarskom takmičarkom sa 15:9 je ozvaničila titulu Evropske prvakinje.
„Izvanredan rezultat naše takmičarke je još jedan u nizu kojim se ispisuju zlatne stranice Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine.

Naši takmičari, selekcija Novog Grada, već duži vremenski period ostvaruju izuzetne rezultate i u samom su vrhu bh taekwondoa i regiona. Džejla je na kontrolnim turnirima, koji su prethodili Evropskom prvenstvu ostvarivala rezultate koji su dali naslutiti da medalja sa evropskog neće izostati. Drago mi je što smo i mi i roditelji vjerovali u nju, te nas je na kraju sve nagradila ovim vrhunskim uspjehom. Uglavnom, u klubu ne nedostaje medalja sa Svjetskih i Evropskih takmičenja, još se samo nadamo i Olimpijskoj.

Ovaj rezultat je samo dokaz da se naši takmičare ravnopravno nose, uz kvalitetan plan i program rada, rame uz rame sa borcima iz cijele Evrope i ostvaruju izvanredne uspjehe. Naravno, uz malu pomoć roditelja, općine Novi Grad Sarajevo, kantonalnih, federalnih i državnih institucija, te BH Telecoma i Elitnutrition koji redovno pružaju podršku aktivnostima kluba i naravno medija koji redovno prate naše nastupe i objavljuju rezultate, te se ovom prilikom od srca svima zahvaljujemo",  izjavio je trener taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Haris Husić.

Top Komentari

Dela
BRAVO DžEjLA
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi