Filipović: Niko neće pamtiti gubitnike

Kapiten Delfina uoči finala

Filipović: Niko neće pamtiti gubitnike

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavila je da niže uspjehe, a priliku za prvo zlato u novoj sezoni Delfini imaju sutra kada u finalu Svjetske lige koplja ukrštaju sa Italijom.

Svakako da uloga favorita ide na adresu prvaka svijeta i Evrope, koji bez premca igraju najbolji vaterpolo u posljednje tri godine.

Međutim, novoizabrani kapiten Srbije ističe da uprkos činjenici što su Italijane savladali u grupi, ne smiju se opustiti. Kako kaže, ovo će biti jedno od najtežih izazova do sada.

"Neće biti lako, euforije nema. Prvo neku od medalja da uzmemo pa onda. Ako izgubimo, nismo ništa uradili. Gubitnike neće niko pamtiti. Imamo nešto drugačiji igrački kadar, nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko godina. Mada, ja vjerujem u ove momke koji su odgovorni i predani svom poslu", izjavio je kapiten Srbije, Filip Filipović.

Finale između Srbije i Italije igra se sutra od 15 sati u Moskvi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi