FIS Gol turnir: Večeras susreti četvrtfinala

Sinoć dosta neočekivanih rezultata

FIS Gol turnir: Večeras susreti četvrtfinala

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Utakmicama posljednjeg dana takmičenja po grupama, dobili smo i sve parove četvrtfinala i kod seniora i kod veterana.

Grupna faza donijela je veliki broj neočekivanih rezultata, pa je tako nekoliko favorita završilo takmičenje ranije nego se to očekivalo, dok su pojedine ekipe prolaz dalje izborile pobjedama u posljednjem kolu.

Jedna od njih je i ekipa Paja Taxi, koja je rezultatom 3:1 savladala Stanić Trade i plasirala se u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Pekare Zlatno zrno.
British Pub je slavio i u posljednjoj utakmici grupne faze, ovaj put protiv ekipe Relax Vogošća 3:0 i u četvrtfinalu igra utakmicu protiv Hadžajlića, koji je jedno od pozitivnijih iznenađenja na turniru.

Potvrdu prolaska dalje, u utakmici protiv Sensua, dobio je i City Park, koji je golovima Podbičanina, Pleha i Sadikovića slavio sa 3:0, dok je Zamm MC, u rezultatski nebitnoj utakmici za njih, poražen od Sajmira sa 5:0.
Prije početka turnira Sajmir Tihovići su važili možda i za najvećeg favorita za osvajanje, ali nekoliko loših rezultata udaljili su ih od četvrtfinala, koje je na programu večeras.

Tako ljubitelji malog nogometa imaju priliku uživati već od 17 sati, kada je na programu meč veterana između ViK-a i Auto Bissa, pa sve do iza 23 sata, s obzirom na to da se posljednja utakmica igra sa početkom u 22:50, a sastaju se Paja Taxi i Zlatno zrno.

ČETVRTFINALE SENIORI

17:50: BRITISH PUB - HADŽAJLIĆ
19:30: BALON DEKOR - E SPORT
21:10: ZAMM MC - CITY PARK
22:50: PAJA TAXI - PEKARA ZLATNO ZRNO

ČETVRTFINALE VETERANI

17:00: ViK - AUTO BISS
18:40: FK SARAJEVO - SENSU
20:20: ČENGIĆ VILA - ZELENE BERETKE
22:00: ZAMM MC - JULIUS MEINL

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije