Giantsi utišali Cowboys stadion
Drew Brees je prvo ime lige nakon dva kola

NFL 2. kolo

Giantsi utišali Cowboys stadion

Ako smo pomislili da ne može biti bolje od onoga što su nam NFL momčadi ponudile u prvom kolu grdno smo se prevarili. Kada bi opisivali sve važnije detalje ovoga kola trebala bi nam cijela knjiga.

NY Giantsi su u sjajnom meču pred 105.121 gledatelja na novom Cowboys stadionu porazili domaće Dallas Cowboyse rezultatom 33:31. Na otvaranje novog stadiona stigli su bivši američki predsjednik George Bush, LeBron James i druge poznate ličnosti, ali ni to nije pomoglo Cowboysima. Odlična utakmica u kojoj se vodstvo smjenjivalo čak osam puta.

Eli Manning je odigrao još jednu perfektnu utakmicu. Imao je 25 od 38 tačnih pasova za 330 yardi i dva touchdowna. Imali su Cowboysi vodstvo 31:30 samo sekundu prije kraja utamice, ali je Lawrence Tynes golom sa 37 yardi donio pobjedu Giantsima na isteku vremena.



Rookie Mark Sanchez polako opravdava ulogu zvijezde. Mladi QB je donio NY Jetsima drugu ovosezonsku pobjedu, a žrtve su bili New England Patriotsi. Sanchez je u svim segmentima nadigrao najveću zvijezdu Patriotsa Toma Bradya i donio Jetsima prvu pobjedu nad Patriotsima od 2002. godine.

Svih devet poena za Patriotse postigao je Stephen Gostkowski iz polja, a odbrana Jetsa nije dozvolila ni jedan touchdown Patriotsima. Utakmica nije bila na očekivanom nivou, a navijačima Jetsa važna je samo pobjeda nad divizijskim konkurentom.

U najboljoj utakmici drugog kola New Orleans Saintsi su bili bolji od Philadelphia Eaglesa na njihovom terenu sa 48:22. Eaglesi bez Donovana McNabba nisu mogli protiv sjajnih Saintsa predvođenih Drewom Breesom koji je nakon šest touchdown dodavanja u prošlom kolu sada ostvario tri za pobjedu Saintsa.

Nakon loše partije u prošlom kolu Jay Cutler je sada odigrao vrlo dobru utakmicu i odveo Chicago Bearse do pobjede nad aktuelnim prvacima Pittsburgh Steelersima 17:14. Odlučujući gol za pobjedu postigao je Robbie Gould sa 44 yarde 15 sekundi prije kraja utakmice.

U ostalim utakmicama favoriti su uglavnom opravdali očekivanja. San Diego je u vrlo dobroj utakmici poražen od Baltimorea rezultatom 31:26, dok su Atlanta, Arizona, Buffalo i Minnesota upisali pobjede, sasvim očekivano.

Rezultati:

Atlanta – Carolina 28:20
Detroit – Minnesota 13:27
Green Bay – Cinncinati 24:31
Tennessee – Houston 31:34
Kansas – Oakland 10:13
NY Jets – New England 16:9
Philadelphia – New Orleans 22:48
Washington – St. Louis 9:7
Jacksonville – Arizona 17:31
San Francisco – Seattle 23:10
Buffalo – Tampa Bay 33:20
Chicago – Pittsburgh 17:14
San Diego – Baltimore 26:31
Denver – Cleveland 27:6
Dallas – NY Giants 31:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.