Giantsi vode 3:2, blizu su naslova

Mogu li Royalsi ponoviti 1985. godinu?

Giantsi vode 3:2, blizu su naslova

San Francisco Giantsi su stigli na korak do novog naslova, osmog u istoriji, trećeg u posljednjih pet godina. Giantsi su u petoj utakmici World Seriesa  svladali Kansas City Royalse s 5:0 za vodstvo 3:2.

Čovjek odluke u petoj utakmici bio je sjajni bacač Madison Bumgarner, koji je odigrao svih devet inninga tokom kojih je suparnicima dopustio tek četiri udarca, ali niti jedan igrač Royalsa nije uspio stići dalje od druge baze. Bumgartner briljira u ovogodišnjem play off, tokom 47 i dvije trećine odigranih "inninga" suparnicima je dopustio tek šest "runova", dok je još impresivnija njegova statistika u finalima. Pored Bumgartnera svakako vrijedi izdvojiti Pabla Sandovala, Huntera Pencea i Brandona Crawforda koji su također itekako zaslužni za slavlje Giansta.

Kansas City Royalsi su svoj jedini naslov osvojili 1985. godine. St.Louis cardinalsi su u finalu imali istu prednost kao i Giantsi danas 3:2, ali su Royalsi dobili šestu utakmicu 2:1, sedmu sa velikih 11:0. U posljednje 32 godine čak se osam puta događalo da ekipe koje su domaćini u šestoj i sedmoj utakmici preokrenu zaostatak od 2:3 u pobjedama u trijumf 4:3. Šesta i sedma utakmica na rasporedu su u utorak i srijedu u Kansas Cityju.

U šestoj utakmici za Royalse bi trebao bacati "rookie" Yordano Ventura, koji im je donio pobjedu u drugoj utakmici, dok će za Giantse bacati Jake Peavy, koji nastoji osvojiti drugi naslov zaredom, s obzirom da je prošle godine bio član Boston Red Soxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti