Grizla ga savjest zbog prevare: Japanac priznao šta je uradio protivniku, pa dobio suspenziju

Neviđena sabotaža uoči finalne utrke

Grizla ga savjest zbog prevare: Japanac priznao šta je uradio protivniku, pa dobio suspenziju

Japanski kajakaš Yasuhiro Suzuki dospio je u centar pažnje svjetske sportske javnosti zbog, u najmanju ruku, bizarnog i nesportskog poteza kojeg je napravio na štetu svog protivnika i najvećeg rivala Seijia Komatsua.

U septembru je održano nacionalno prvenstvo Japana na kojem se Suzuki borio baš protiv Komatsua, a uoči utrke je svom protivniku u čašu s vodom podmetnuo anabolički steroid zbog kojeg je ovaj pao na doping kontroli.

Komatsuovi nalazi bili su pozitivni i nakon toga je suspendovan, ali sve vrijeme je tvrdio da nije koristio nikakva nedozvoljena sredstva.

Japanski kajakaški savez brzo je započeo istragu, a onda se javio i Suzuki kojeg je očigledno previše grizla savjet zbog toga što je uradio. Japanac je priznao da je 'začinio' vodu svom protivniku i tako ga sabotirao, te da se u potpunosti osjeća krivim što Komatsu prolazi kroz ovu vrlo neprijatnu situaciju.

Epilog svega je osmogodišnja suspenzija za Yasuhira Suzukija, koji će zbog nje propustiti predstojeće dvije Olimpijske igre 2020. u Tokiju i 2024. u Parizu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi