Izabrano novo rukovodstvo Sportskog saveza Grada Zenice
Dženan Dedić (lijevo) ponovo dobio podršku i mandat na četiri godine

Dedić dobio četverogodišnji mandat

Izabrano novo rukovodstvo Sportskog saveza Grada Zenice

D. Kurbegović

 Sportski savez Grada Zenica održao je redovnu izvještajno – izbornu Skupštinu. Pored izvještaja o radu, izabrano je i novo rukovodstvo za naredni četverogodišnji mandat. Za predsjednika je izabran Dženan Dedić, dok Upravni odbor još čine Darija Jermol-Jonjić, Ruždija Radončić, Uzeir Mehmedić, Haris Topalović, Aziz Kevelj i Muamer Čičak. Nadzorni odbor čine Slavko Miljak, Ekrem Tuka i Zehedin Avdagić. Amir Mahmutović je ostao predsjednik Skupštine, a njegov zamjenik je Mirsad Softić.

Rad saveza u 2018.godini bio je dosta sadržajan, a ogledao se u pomoći klubovima u mjeri koliko je to bilo moguće, uspostavljena je saradnja s resornim kantonalnim ministarstvom oko pravilnog apliciranja na javne pozive, te je uspostavljena bolja saradnja s Gradskom upravom po pitanju uloge saveza u ostvarivanja javnog interesa u sportu.

Također, jedna od značajnijih aktivnosti jeste i reevidencija članica sportskog saveza, a taj posao je još uvijek u toku. Plan rada za narednu godinu je izuzetno ambiciozan, a između ostalog savez će raditi na pozivanju svih sportskih udruženja i klubova s područja Grada Zenica za pristupanje savezu, uz dostavljanje prateće dokumentacije.

Potpisivanju Ugovora s klubovima prema Zakonu o sportu ZDK, selekciji klubova prema određenim kriterijima u dogovoru s upravom grada Zenica, te Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. Radit će se i na poboljšanju kriterija za raspodjelu sredstava za sport koja se dodjeljuju iz budžeta Grada Zenica i dogovor oko načina formiranja komisije za sport.

Klubovima članicama će biti dostupno besplatno vođenje knjigovodstvenih usluga. Unošenje podataka o klubovima na web stranicu, izrada strategije razvoja sporta i niz drugih aktivnosti obilježit će rad u 2019. godini.

Top Komentari

andi
vi ste obicni ublehaši,,vi ni pi kom osnovu ne treba te gradu,,muamer čičak,stari pedofil godinama je tu,bajramovič stari leš nikada nije kamen šutno a fol ragbi,kevelj aziz 100 godina nista nije uradio,samo muti .TAK SAVEZ JE LOPOVSKA ORGANIZACIJA I NIČEMU NE SLUŽI.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi