Japanci svjesni da Olimpijske igre neće biti glamurozne kao prethodne

Yashuhiro Yamashita svjestan situacije

Japanci svjesni da Olimpijske igre neće biti glamurozne kao prethodne

A. Čaušević

Olimpijske igre u Tokiju neće biti glamurozne kao u prethodnim izdanjima, svjestan toga je predsjednik Japanskog olimpijskog odbora (JOO), Yashuhiro Yamashita.

Yamashita je kazao da će ovaj put prioritet biti sigurnost sportista s obzirom na novonastalu situaciju i probleme s koronavirusaom.

"Igre su znale biti fantastične, što sam i sam iskusio ranije, ali mislim kako koncept naših Igara neće težiti za takvim stvarima. Prioritet će biti sigurnost", rekao je Yamashita, osvajač olimpijskog zlata u judu iz Los Angelesa 1984.

Yamashita je kazao kako će organizatori vrlo vjerovatno biti primorani i da posude novac kako bi organizacija protekla kako je i planirano.

"Sljedeća fiskalna godina bit će vrlo teška, mislim da postoji velika vjerojatnost kako ćemo morati posuđivati novac", kazao je on.

Olimpijske igre u Tokiju će biti održane od 23. jula do 8. augusta 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije