Khabib Nurmagomedov ne želi da se bori do decembra
Borcu iz Dagestana u augustu ističe devetomjesečna suspenzija zbog dešavanja nakon meča sa Conorom McGregorom, koju može skratiti ukoliko bude sudjelovao u kampanji protiv nasilja.

Šef UFC-a razočaran

Khabib Nurmagomedov ne želi da se bori do decembra

E. Oštraković

Iako je prošle sedmice najavljeno kako će naredni protivnik Khabiba Nurmagomedova biti Tony Ferguson, šef UFC-a, Dana White, morao je promijeniti planove.

Čini se kako od borbe neće biti ništa, barem ne do decembra.

Borcu iz Dagestana u augustu ističe devetomjesečna suspenzija zbog dešavanja nakon meča sa Conorom McGregorom, koju može skratiti ukoliko bude sudjelovao u kampanji protiv nasilja. Ipak, on ne želi da sudjeluje u kampanju, a čak se ne želi boriti do decembra.

White je prije nekoliko dana rekao kako za taj plan nije čuo od Khabiba, nego od medija, ali se čini kako je sve shvatio ozbiljno.

"Prvak ne može tako dugo sjediti i čekati. Jednostavno ne može. Ako je to istina i ako to planira uraditi, moramo smisliti alternativno rješenje, pa makar to bila borba Conora i Fergusona", rekao je White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi