Koronavirus se pojavio u Japanu, ali za sada nema otkazivanja Olimpijskih igara

Organizatori ne razmišljaju o tom potezu

Koronavirus se pojavio u Japanu, ali za sada nema otkazivanja Olimpijskih igara

A. Čaušević

Bez obzira što je koronavirus odnio prvu žrtvu u Japanu organizatori Olimpijskih igara u Tokiju ne razmišljaju o otkazivanju.

Direktor Olimpijskih igara Yoshiro Mori je demantovao određene medijske natpise u kojim se navodi da bi se najveći sportski događaj mogao otkazati.

"Nakon pojave virusa svijetom kruži gomila neodgovornih laži, a jedna od njih je i ta da se OI neće održati. Jasno poručujemo da nismo ni razmišljali o toj mogućnosti", rekao je Mori.

Do Olimpijskih igara su ostala 162 dana, a gradonačenlica Tokija Yurike Koiker je najavila kako sportisti na OI neće imati razloga za brigu.

Olimpijske kvalifikacije u košarci i boksu, koje su se trebale održati u Kini, već su otkazane kao i VN Kine u Formuli 1, koja je trebala biti održana sredinom aprila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi