Kuglaši Rudara časno se oprostili od Lige prvaka
Kakanjci su jedan od rijetkih sportskih kolektiva iz BiH, koji su stigli do 1/8 finala Lige prvaka

Uzvratni duel 1/8 finala Lige prvaka

Kuglaši Rudara časno se oprostili od Lige prvaka

D. Kurbegović

U uzvratnom susretu 1/8 finala Lige prvaka u Kaknju, kuglaši Rudara poraženi od njemačkog prvaka rezultatom 7:1 i može se reći na častan način oprostili od Lige prvaka. Jedini meč poen za ekipu Kaknja osvojio Nermin Hrustemović koji je oborio 579 čunjeva.

Kuglaši njemačkog prvaka, koji spadaju među najbolje svjetske ekipe, opravdali su ulogu favorita i zasluženo izborili plasman u drugo kolo Lige prvaka.

Već u prvoj izmjeni gosti su poveli sa 2:0 i najavili novi trijumf. Najbolji igrač Rudara Muamer Bešić(602) bio je blizi osvajanja meč poena, ali je raspoloženi Jurgen Pointinger(623) zadnjim hitcima stekao prednost i uskratio radost prvom igraču Rudara.Kapiten Vedad Karzić, koji je u Berlinu bio najbliži osvajanju meč poena nije bio na visini zadataka.Sa skromnih 533 čunja poražen je od Manuela Veissa (624) i već tad je bilo jasno da će gosti slaviti i u uzvratnom meču jer su stekli nedostižnu prednost. U drugoj izmjeni mladi Kemal Karahodžić (563) za protivnika je imao izvrsnog Fabiana Seitza koji je sa 654 oborena čunja ponio epitet igrača utakmice. Nermin Hrustemović (579) bio je uspješniji od Philipa Vsetecka (578) i osvojio jedini meč poen za svoj tim, što se može smatrati uspjehom jer su domaći i u najavi revanša istakli da im je cilj osvojiti bar koji meč poen. U trećoj izmjeni Amar Alagić(526) je potpuno podbacio, dok je Dinko Dundić (568) za nijansu bio slabiji od najstarijeg aktera ovog meča Borisa Benedeka(581) i gosti su na kraju slavili s uvjerljivih 7:1 i 300 čunjeva više.

Kuglaši Rudara nisu opravdali očekivanja, čak su oborili 123 čunja manje u odnosu na prvi susret u Berlinu.Očito, podlegli su pritisku, ali objektivno rečeno, razlika u kvaliteti je drastična jer gosti iz Berlina su pravi profesionalci i njihov kvalitete je došao do punog izražaja.

U Rudaru mogu biti zadovoljni što su po prvi put u 70.godina postojanja stigli do Lige prvaka i našli se među 16 najboljih evropski timova, čime se malo koji bosanskohercegovački sportski kolektiv može pohvaliti.

RUDAR - SKV ROT WEISS ZERBST BERLIN 1:7 (3371:3671)

RUDAR: Muamer Bešić 602, Vedad Karzić 533, Kemal Karahodžić 563, Nermin Hrustemović 579, Dinko Dundić 568 , Amar Alagić 526, Trener:Sejid Zec.Pomoćni trener:Saudin Bajtarević.

ZERBST: Jurgen Pointinger 623, Weis Manuel 624, Seitz Fabian 654, Vsetecka Pfilip 578, Thomas Schneider 616,Benedik Boris 581.Trener:Martin Herold.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi