Lejla Slipić iz Zavidovića najbolja je bh. kajakašica na divljim vodama
Mlada sportašica iz Zavidovića zaslužuje veću podršku kako bi ostvarivala još bolje rezultate na takmičenjima u svijetu

Mlada sportašica zaslužuje veću pažnju i podršku

Lejla Slipić iz Zavidovića najbolja je bh. kajakašica na divljim vodama

D. Kurbegović

Kajakaštvo u BiH nije naročito popularan sport i gotovo da se o njemu niko ne brine. Jedna mlada sportašica koja dolazi iz Zavidovića, pokušava da promijeni mišljenje mnogih o ovome sportu, te da se promoviše kajakaštvo i cijene rezultati koji se postižu.

Lejla Slipić je 18-godišnja djevojka iz Zavidovića koja se ovim sportom bavi osam godina. Za ovu djevojku se čulo od Slovenije, Češke, Njemačke do Srbije, Hrvatske, gdje je pravila sjajne rezultate i ponosno predstavljala BiH i svoje Zavidoviće.

Ipak to nisu naročito prepoznali u njezinom Gradu, ali ni ZDK, Federaciji i BiH. Sve zasluge za dosadašnje rezultate, te finansiranje i podršku koju ima zasluga je njezinog oca Suada Slipića i nekoliko entuzijasta.

Lejla je najuspješnija bh.kajakašica na divljim vodama, ali od 2017. godine više se ne održavaju državna takmičenja u BiH kada su u pitanju divlje vode. S toga ova mlada sportašica učestvuje na nekoliko takmičenja u BiH, koji se organizuju, a najviše je prisutna u regionu Hrvatska, Srbija i Slovenija.

Ova kajakašica 2018. godine završila je kao 44 na svijetu u seniorskoj konkurenciji što je ujedno i najvredniji rezultat za BiH kada je u pitanju kajak u ženskoj konkurenciji.

Bez obzira na to što je koronavirus zaustavila održavanje mnogih takmičenja, ova kajakašica u prošloj godini sudjelovala je na pet takmičenja u Srbiji, gdje je u četiri navrata bila na pobjedničkom postolju, dok je jednom bila četvrta.

Nadamo se da će sve razine vlasti u našoj zemlji naći prostora i vremena kako bi se više posvetili prije svega ovome sportu, ali i rezultatima mlade sportašice iz Zavidovića, kojoj fali samo malo više podrške za mnogo bolje rezultate. Možda kajakaštvo nije toliko atraktivan sport, ali primjeri Lejla Slipić i mnogih drugih sportaša i sportašica su razlog da podržimo sjajne i pozitivne priče, od kojih će naša država imati velike koristi i čiji sportisti će ime naše zemlje ponosno prezentirati širom svijeta i Evrope.

Top Komentari

felix__27
Samo naprijed djevojko.. Pokori sve
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije