Marczynskom šesta etapa Vuelte
Foto: EPA

Vuelta a Espana

Marczynskom šesta etapa Vuelte

S. Bošković

Tomasz Marczynski osvojio je šestu etapu trke oko Španije. 

Današnja etapa vožena je između Vila-reala i Sagunta, te je bila duga 204 kilometra. Sastojala se od pet manjih uspona koji su bili pogodni za bijeg. 

Najbolje se snašao Marczynski koji je u cilj došao s Poljanskim i Mas Noclauem, te ih je uspio odsprintati i tako zabilježiti najveću pobjedu u karijeri. 

Što se tiče generalnog plasmana, vodeći je Chris Froome koji ima 11 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Chavesom i 13 sekundi za Rocheom. Četvrti je Van Garderen s 30 sekundi zaostatka, dok najboljih pet zatvara Vincenzo Nibali koji za vodećim Britancem zaostajem 36 sekundi. 

Sutra je na rasporedu etapa između Llira i Cunce koja je duga 207 kilometara, a unatoč brdskom terenu ne bi trebali vidjeti uspješne bjegove, a ni promjene u generalnom plasmanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi