Meč za historiju: Spartansi na Koševu ubjedljivo savladali Saltminerse

Prvo službeno finale BiH u američkom fudbalu

Meč za historiju: Spartansi na Koševu ubjedljivo savladali Saltminerse

T. Hebib, foto: T. Hebib

Hladna i maglovita nedjelja na stadionu Koševo je bila mjesto historijskog odvijanja prvog finala „BH Bowl-a“ u američkom fudbalu. 

U 12 sati su se sastale ekipe Sarajevo Spartans i Tuzla Saltminers, koje su provele jesen u zajedničkoj ligi sa hrvatskim klubovima, te su godinu truda i rada priveli kraju odličnom utakmicom na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona.

Iako su Saltminersi ekipa koja je jako brzo napredovala i ove godine odigrala čak 10 utakmica, posebno uzevši u obzir da postoje nešto više od godinu dana, nisu se mogli oduprijeti iskusnijim Spartansima. S druge strane, Spartansi su se oslanjali na svoju ofanzivnu liniju koja je svoj posao odradila odlično i omogućila domaćinima vodstvo od 28-0 već na poluvremenu utakmice. Drugo poluvrijeme je bilo prilika za mlađe igrače oba tima da osjete draž ovog sporta i pokažu na čemu su radili tokom protekle sezone.

Konačan rezultat je bio 36-6 za Sarajevo Spartanse. Utakmica je obilovala odličnim akcijama s obje strane linije. Linija napada i odbrane Spartansa je, kako smo već rekli, dala sve od sebe, dok su se u napadu i pozadini odbrane istakli Tony Gotovac sa četiri touchdowna, kao i Dženan Brigić sa presjećenom loptom u odbrani. S druge strane, svoj maksimum je dao Jasmin Salihović, koji je postigao jedine poene za tuzlanski tim.

Top Komentari

DamirT
Jebo NFL Superbowl ovo je derbi
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti