Mladim nadama: Mozzart podržao brojne škole sporta

Mladim nadama: Mozzart podržao brojne škole sporta

Sponzorski tekst

Veliki šampioni sportom se bave od malih nogu. Da bi postali vrhunski sportisti, većina počinje da trenira i prije polaska u školu. Zato i ne čudi sve veći broj škola sporta u BiH koje rade samostalno ili u okviru sportskih klubova. Fudbal, košarka, rukomet ili odbojka  - nije bitno o kojem se sportu radi, sve dok omladinci posvećeno treniraju, kompanija Mozzart je njihov najvatreniji navijač. Zato su u proteklom periodu uputili donacije brojnim školama sporta širom naše zemlje.

Novim dresovima obradovali više od 230 odbojkašica iz Naše škole sporta u Kaknju. Djevojčice uzrasta od pet do 16 godina u novoj opremi sa znakom „M“ su trenirale i osvajale bodove na takmičenjima u zemlji i regionu. 

Opis nije dostupan.

Donacija iz Mozzarta stigla je i „malim Spartancima“ iz Sarajeva. Tamošnjoj Školi fudbala Sparta uručili su novčanu donaciju za nabavku sportske opreme. Tako je više od 370 dječaka i djevojčica zablistalo na terenu najmasovnije škole za fudbalske talente uzrasta od četiri do 13 godina. 

Pomoć u razvoju mladih talenata stigla je i u bijeljinsko selo Patkovača. Tu se, pri FK Mladost, okuplja ekipa malih, ali ozbiljnih ljubitelja fudbala. Njihov trud i entuzijazam nagrađen je prvom donacijom dresova koja im je stigla baš iz Mozzarta, što ih je veoma usrećilo i podstaklo da nastave vrijedno da treniraju. 

Opis nije dostupan.

Još jednoj školi fudbala iz okoline Bijeljine stigli su dresovi sa znakom „M“. Škola fudbala DDMV Sport u selu Vršani pravi je rasadnik talenata. Prije donacije iz Mozzarta,  dječaci i djevojčice nisu imali iste dresove, a sada izgledaju kao ozbiljan fudbalski tim. 

Opis nije dostupan.

Za sarajevsku Školu fudbala "Derby" kažu da je jedna od najtrofejnijih škola za mlade fudbalske talente u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj BiH. Kako bi se u njihovim vitrinama našao još veći broj trofeja, iz Mozzarta su im poslali sportske rekvizite. 

Opis nije dostupan.

I Škola fudbala Atletiko iz travničkog naselja Turbe otvorila je svoja vrata mladim talentima. Kako bi ih podstakli da vrijedno treniraju i tresu protivničke mreže, iz kompanije Mozzart su im poslali nove dresove.

Raznovrsni sportski rekviziti iz Mozzarta stigli su i omladincima banjalučkog FK Naprijed. Više od 70 mladih fudbalera čuvenog banjalučkog kluba obradovali su loptama, raznim čunjevima, preponama, kopljima, markerima i majicama. 

Opis nije dostupan.

Novi dresovi stigli su i za najmlađe! Za više od 70 malih šampiona Škole fudbala „Šampion“ iz Brčkog bio je ovo vrijedan poklon i podsticaj za dalje. 

Opis nije dostupan.

Osmijehe na licima omladinaca iz Škole fudbala "Bambinosi"  takođe je izvukao poklon iz Mozzarta. Kako bi nastavili putem uspjeha, donirali su im opremu za treninge.

Opis nije dostupan.

Stotine dječaka i djevojčica trenira i igra u brojnim sarajevskim školama fudbala i omladinskim klubovima. Kako bi nastavili putem razvoja, kompanija Mozzart je mnogima od njih pružila podršku, a njihova donacija opreme stigla je i Školu fudbala "City Academy", zbog čega omladinci nisu krili sreću.

Opis nije dostupan.

I u Školi nogometa Tempo u Gradačcu radovali su se novoj opremi. Više od 72 djece bilo je presrećno kada im je stigla nova oprema iz Mozzarta, pa redovno i rado dolaze na treninge. 

Opis nije dostupan.

U fudbalu je san svakog djeteta da postigne gol. San golmana je da taj gol odbrani. Znaju to dobro u Školi golmana Pervan u Sarajevu. Njihove male golmane regionalni lider u priređivanju igara na sreću obradovao je novom opremom u kojoj i sada čuvaju mreže.

Opis nije dostupan.

U Mozzartu nisu zaboravili na mlade košarkaške talente. Zato su u Školu košarke "Prvi koš" u Vitezu poslali novu opremu i tako nagradili trud i entuzijazam više od 60 omladinaca.

Opis nije dostupan.

Vjetar u leđa dali su i mladim nadama rukometa iz Sarajeva koji vrijedno treniraju u školi Sedmerac. Donacija dresova i lopti bila im je podsticaj da krenu stopama svojih uspješnih starijih kolega. U Sedmercu su vještinama rukometa do sada učili više od 300 dječaka i djevojčica.

Opis nije dostupan.

Mozzart je već tradicionalno i uz Akademiju Asmir Begović. Njihov rad sa mladim čuvarima mreže podržavaju na zimskim i ljetnjim kampovima širom BiH. 

Opis nije dostupan.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću bio je i uz polaznike Škole bilijara „Jump“ Sarajevo kojima je takođe stigla nova oprema, a članovima Škole fudbala Evrogol iz Pelagićeva pomogli su u organizaciji Međunarodnog fudbalskog turnira "Europhean Trophy 2021“. 

Iz Mozzarta poručuju da će i u budućnosti nastaviti da ulažu u razvoj mladih sportista kroz donacije školama sportova, omladinskim klubovima i sponzorisanje takmičenja za mlade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.