Mnogi su se uključili u borbu protiv koronavirusa, ali Drew Brees ih je nadmašio svojom donacijom

Izdašna pomoć

Mnogi su se uključili u borbu protiv koronavirusa, ali Drew Brees ih je nadmašio svojom donacijom

A. Čaušević

Mnogi sportisti koji godišnje zarade na desetine miliona su se uključili u borbu protiv koronavirusa, ali čini se da je Drew Brees nadamšio sve. 

Quarterback NFL ekipe New Orleans Sainsta je zajedno sa svojom suprugom Brittanni američkoj saveznoj državi Lousiana donirao čak pet miliona dolara.

"Nakon istraživanja i obavljenih razgovora s brojnim organizacijama, sa našim partnerima pripremit ćemo isporuku 10.000 obroka dnevno širom Louisiane za djecu, odrasle i obitelji sve dok to bude potrebno," poručio je Brees na društvenim mrežama.

Brees već duže od deset godina nastupa za Saintsa, a najveći uspjeh s ovim timom je ostvario 2009. godine kada je osvojio Super Bowl. Tada je proglašen i za MVP-a finala.

Inače, i prvi čovjek New Orleans Saintsa se uključio u borbu protiv koronavirusa. On je prošle sedmice uplatio donaciju od milion dolara udruženju Gayle Benson Community.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi