Mozzart podržao trkače u Gradišci

Šesti gradiški polumaraton okupio 320 trkača iz zemlje i svijeta

Mozzart podržao trkače u Gradišci

Sponzorski tekst

Gradiška je opet bila mjesto okupljanja brojnih domaćih i svjetskih trkača. Na Šestom gradiškom polumaratonu, uprkos lošim vremenskim uslovima, nastupilo je čak 320 trkača. Svako od njih, u svojoj kategoriji, borio se da dođe prvi do cilja. Pobjednici trke na 21 kilometar su trkači Atletskog kluba “Dubrovnik” Ante Živković i Tea Faber. Takmičari su se trkali i na 10, odnosno pet kilometara, a upravo tu trku podržala je kompanija Mozzart, čime su ponovo stali uz trkače iz Gradiške.

-I prošle godine nas je Mozzart podržao. Veoma su korektni, pa smo se lako i brzo dogovorili.. Hvala im i na ovogodišnjoj podršci. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i na nekoj od trka koje ćemo organizovati i u budućnosti -kaže Dejan Jakeljić, direktor Šestog gradiškog polumaratona.

On dodaje je su organizatori veoma zadovoljni ovogodišnjim takmičenjem koje je bilo znatno posjećenije u odnosu na prošlu godinu kada su na snazi bile strožije epidemiološke mjere. Tako su ove godine imali 320 prijavljenih trkača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Austrije, Srbije, Hrvatske i cijele BiH. Osim u polumaratonu, trkali su se na 10k, 5k, a najmlađi su mogli da trče simboličnih jedan kilometar.

Opis nije dostupan.

Najviše zainteresovanih bilo je za polumaraton, a od ukupnog broja prijavljenih, imali su 288 finišera.

Najbolji u trci na 10 kilometara bili su Jelena Kosić i Mlađan Samardžić iz Banjaluke, a prvi kroz cilj u trci na pet kilometara stigli su Magdalena Katana iz Prnjavora i Sven Marušić iz Splita.

Ovim trkama prethodilo je simpatično takmičenje na jedan kilometar u kojoj je učestvovalo više od 50 dječaka i djevojčica, a među najboljima su bili omladinci Atletskog kluba Prnjavor.

Opis nije dostupan.

Pobjednici u svim kategorijama kući su otišli sa vrijednim nagradama, a svi su imali priliku da se dobro zabave, te promovišu zdrav i aktivan način života.

Te vrijednosti cijene i u kompaniji Mozzart koja je do sada više puta pružala podršku atletičarima.

Opis nije dostupan.

-Vrlo rado i veoma često podržavamo sportiste koji se bave kraljicom sportova. Na taj način zajednički akcentujemo koliko je značajno da svi vodimo računa o zdravom načinu života i podstičemo mlađe generacije da počnu da se bave trčanjem- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

A time planiraju i dalje da se bave u Atletsko-rekreativnom klubu Gradiška. Nakon ove sportske manifestacije, već prave planove za ljeto kada će organizovati noćnu 10k trku, te humanitarne trke kojima će promovisati zdrav način života, humanost i svoj grad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.