Počeo sportski spektakl Mozzart Teqvoly Winter Tour

U neobičnom sportu koji spaja odbojku i stoni tenis takmičiće se na šest planina

Počeo sportski spektakl Mozzart Teqvoly Winter Tour

Sponzorski tekst

Startovao je neobični sportski spektakl na našim planinama! Turneja “Mozzart Teqvoly Winter Tour“ na Jahorini je prva u nizu, a u narednom periodu seli se na još pet planina. U pitanju je takmičenje u urbanom sportu koji se temelji na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom, zakrivljenom TEQ stolu. Ovaj sport za samo godinu dana stekao je veliku popularnost u BiH, a po drugi put u svijetu se održava na snijegu. Oba puta snježno izdanje bilo je u BiH.  

Sav prihod od kotizacija na ovim zanimljivim turnirima ide Fondu za liječenje oboljelih Udruženja Pomozi.ba, čime su organizatori i kompanija Mozzart željeli da podrže ljude kojima je potrebna pomoć.



-Mnogo nam znači Mozzartova podrška. Vidjeli smo da ova kompanija mnogo ulaže u društveno odgovorni rad, da žive sport, ali i da pomažu i drugim segmentima društva. Posebno nam je drago što nam je zajednička posvećenost humanitarnom radu jer je i ovaj događaj takvog karaktera -kaže Adni Challenger, direktor ACAR Events.

Ovo je 12. po redu turnir koji ACAR Events organizuje, a drugi na snijegu - po čemu su jedinstveni u svijetu. Prošlo ljeto takmičari su obišli osam gradova, a prošle zime igrali su teqvoly na Bjelašnici i Jahorini. I ove godine su startovali na Jahorini sa 16 prijavljenih ekipa, a uskoro se takmičenje seli na Bjelašnicu, Igman, Trebević, Vlašić i Ponijere.

Koliko je teqvoly postao popularan, svjedoči i činjenica da su iznjedrili i prve bh reprezentativce koji su nedavno nastupali na “Teqvoly International Gala” turniru u Budimpešti i uz odlične rezultate osvojili i prestižne nagrade.

Pobjednike ovogodišnjeg takmičenja očekuje veliki nagradni fond od 6.000 KM i druge bogate nagrade koje, kažu organizatori, ne bi mogli da obezbijede bez sponzora kao što je Mozzart.

-Rado smo podržali ovaj neobični sport koji se samo u BiH održava na snijegu i koji je iz dana u dan sve popularniji. Posebno nam je drago će se boje Mozzarta vioriti na šest planina širom BiH, a naročito smo srećni što smo se, kroz podršku ovom turniru, priključili i njihovoj humanoj misiji kroz koju zajednički pomažemo najugroženijima u BiH- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi