Na današnji dan ubijen je Fikret Hodžić - jedan od najvećih sportista BiH
Foto: Facebook

Na kućnom pragu...

Na današnji dan ubijen je Fikret Hodžić - jedan od najvećih sportista BiH

Tog crnog devetog jula 1992. godine Fikret Hodžić je ubijen na svom kućnom pragu, u Trnopolju, nadomak Prijedora.

Ubijen je Fikret, najveći sportista Prijedora, samo jer je vjerovao u ljudskost onih koji su mu tog kobnog dana došli pred kuću, a koji je, nažalost, u sebi više nisu imali.

Grupa agresorskih "vojnika" je odlučila iz samo njima znanih pobuda ubiti najboljeg i najtrofejnijeg bodybuildera bivše države.

Fikret Hodižić je ostao u svojoj kući, iako je mogao živjeti bilo gdje na svijetu i to je platio životom, ali ovakva ljudska i sportska veličina nastavlja živjeti kroz sjećanja, kroz priče onih koji su ga poznavali.

Vijesti o smrti "krajiškog Apolona" zatekla je sve prave sportiste širom svijeta, zatekla je i velikog Arnolda Švarcenegera koji je našao način da njegovo pismo i izraz saučešća dođu do svog odredišta u BiH i u vremenu haosa i ratnih dešavanja u našoj zemlji.

Posted by Fikret Hodzic - bodybuilder on Wednesday, October 10, 2012

Fikret Hodžić je bio pionir bodybuildinga u regionu, 1975. godine je u rodnom Trnopolju osnovao prvi bodybuilding klub u granicama BiH "Partizan", a spisak njegovih uspjeha i dostignuća dovoljno govori o kakvom se sporisti radilo: Trinaest puta prvak Jugolslavije, mediteranski šampion, viceprvak Evrope, "bronzani" u svijetu u srednjoj kategroiji...

Ubijen je nedugo nakon svog 39 rođendana.

Top Komentari

dadopd
Ubio ga njegov ucenik koji se nakon dvije godine objesio.
14 0
Rajvosa2019
Nebi im bio u kozi kada Azrail bude dolazio po njih
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi