Najveće svjetsko sportsko čudo zamalo smrtno stradalo nakon nevjerovatnog pada na glavu

Sky Brown je imala neopisivu sreću

Najveće svjetsko sportsko čudo zamalo smrtno stradalo nakon nevjerovatnog pada na glavu

Britansko skejtersko čudo od djeteta Sky Brown zamalo je stradalo tokom jednog treninga u Kaliforniji gdje boravi ovih dana. 

Brown je djevojčica koja ima samo 11 godina a široj javnosti poznata je po tome što bi sljedeće godine trebala postati najmlađa britanska olimpijka jer će učestvovati na Olimpijadi u Tokiju.

Ona može biti sretna što je uopšte ostala živa nakon stravičnog pada kojeg je doživjela u Kaliforniji.

Na Instagram profilu objavila je video zapis koji pokazuje trenutak kada je izgubila kontrolu u zraku ali ne i trenutak kada je pala. Mediji izvještavaju kako je pad bio pravo na glavu, a kakve je to posljedice ostavilo na djevojčicu najbolje pokazuju fotografije i video zapis iz bolnice.

Ona je inače prevežana u hitnu pomoć vrlo brzo a u tim trenucima je bila bez svjesti. Srećom, sve se koliko - toliko dobro završilo jer je moglo ostaviti i daleko teže posljedice.

Sky je pri svjesti, sojeća se stabilno i mediji već sada izvještavaju kako bi se trebala oporaviti dovoljno brzo da se vrati u takmičarsku formu pred Olimpijadu koja je planirana za august 2021. godine.

Ova mlada sportašica, koja se pored skejtanja bavi i surfanjem, rođena je u Japanu i majka joj je Japanka ali zbog oca Britanca odlučila se nastupiti za Veliku Britaniju.

Ona je toliko popularna da sa svega 11 godina već ima pola miliona pratilaca na Instagramu.

Nakon nesreće oglasio se i njen otac Stewart:

"Sky je doživjela najsmrtonosniji pad ikada i ima sreće jer je ostala živa . Kada je stigla u bolnicu, svi su se plašili za njen život. Ona nakon svega ostaje pozitivna i snažna što je šokiralo čitav medicinski tim".

Sky se također oglasila i preko Instagrama poručila: "Inače ne objavljujem snimke svojih padova jer želim da ljudi vide samo onu zabavnu stranu. Ali, ovo je bio moj najgori pad. Samo želim da svi znate da je sve u redu, ne brinite se, dobro sam. Vratit ću se i trenirati još jače. Ovo me neće zaustaviti. Idem po zlato u Tokiju 2021. godine".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi