Napokon se dogodilo: Prvi put je žena pobijedila muškarca

Svjetsko prvenstvo u pikadu

Napokon se dogodilo: Prvi put je žena pobijedila muškarca

E. Škorić

Prva žena u povijesti pikada koja je na Svjetskom prvenstvu pobijedila muškarca je Fallon Sherrock.

Ona je pobijedila Teda Evetsa u neizvjesnom meču sa 3:2.

"Prekrstila sam prste, sve je išlo u pravom smijeru. Na sedmom nebu sam i na najvećem mogućem stepeniku. Uživam u svakom minutu i jako sam sretna što mogu da nastavim takmičenje. Ovo je jedan od najboljih momenata i hvala svima za podršku. Sama činjenica da sam ispisala povijest je potpuno nevjerovatna", poručila je Fallon.

A prije pet godina je, nakon porađaja, imala ozbiljne zdravstvene probleme.

"Šest meseci naon porođaja, u aprilu 2014. godine, imala sam velikih problema sa bubregom. Nisam se osećala dobro i nisam znala šta sve može da se desi dok nije postavljena dijagnoza. Ismijavali su me zbog izgleda tokom tog perioda, ali se nisam obazirala. Poslije svega, sada je sve potpuno drugačije", dodala je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi