Nevjerovatna scena: Skijaš uhvaćen dok se dopinguje

Slijedi mu dugogodišnja suspenzija

Nevjerovatna scena: Skijaš uhvaćen dok se dopinguje

M. Šljivak

Austrijska policija objavila je nevjerovatan video.

Na njemu se nalazi nordijski skijaš i reprezentativac Austrije Max Hauke i to dok vrši transfuziju krvi, što se u svijetu sporta smatra dopingom.

Hauke i još četvorica skijaša su uhapšeni od strane policije zbog dopinga, a razočarenje je još i veće kada se zna da je Hauke također i policajac.

"Ovo je odvratno. Teško je gledati u ovom. Za ovakve stvari nema mjesta u sportu. Nisam znao da radi ovo", rekao je njegov trening partner Andrew Young, te je dodao:

"Teško je opisati osjećaje nakon što vam je prijatelj uhvaćen u prevari. Ne mrzim ga, ali ga ne želim više vidjeti u našem sportu. Ne možeš se vratiti nakon ovog", dodao je on.

Hauke i ostatak ekipe uhvaćeni su u dopingu neposredno pred utrku. Sada im slijedi suđenje i sigurno da će dobiti i određenu kaznu.

Izvjesno je također da će dobiti višegodišnju zabranu bavljenja cross-countryjem, a to je itekako zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi