Odabran slogan Olimpijskih igara u Tokiju

"Ujedinjeni osjećajem"

Odabran slogan Olimpijskih igara u Tokiju

A. Čaušević

"Ujedinjeni osjećajem" glasi slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje će predstojećeg ljeta biti održane u Tokiju, saopšteno je iz organizacijskog odbora. 

Slogan je u posebnom video spotu predstavila deseta teniserka svijeta Naomi Osaka koja je rođena u Japanu, ali je dosta vremena živjela u SAD-u.

"Svi smo različiti, a onda opet isti", poručila je Osaka u video spotu na kojem se vidi kako ulazi na novi Nacionalni stadion.

Ljetne Olimpijske igre u Tokiju će biti 32. po redu, a nastupit će oko 10.000 koji će se takmičiti u 33 sporta koje će se održati od 24. jula do 9. augusta.

Po prvi put će biti održano takmičenje u karateu, sportskom penjanju, surfanju, skateboardu te u sklopu košarkaškog takmičenja 3x3. Nakon 2008. godine ponovo su uvršteni bejzbol i softball.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti