Optužba za seksualno zlostavljanje mu je uništila karijeru, ali sada se vratio i poslao svima poruku
Nedavno je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

Predviđali su mu da će postati NFL zvijezda

Optužba za seksualno zlostavljanje mu je uništila karijeru, ali sada se vratio i poslao svima poruku

S. Pašalić

Snovi NFL igrača Shawna Oakmana ipak bi se mogli ostvariti.

Nakon što je prošlog mjeseca oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje, bivši igrač Baylor Univerziteta dobio je novu nadu da će nastaviti svoju NFL karijeru na najvišem nivou.

"Mislim da me je Bog uputio na pravi put, ali ne osjećam da moram moliti za bilo šta, nije to stvar prosjačenja", rekao je Oakman novinarima početkom ovog mjeseca.

"Ne želim da mi iko išta pokloni, želim da sve što dobijem da to sam i zaradim. Želim igrati fudbal na najvišem nivou i dobiti svoju priliku", dodao je Oakman.

Oakmana su prije par godina smatrali za jednog od većih talenata, te su mu predviđali da bi mogao biti izabran kao prvi pick na NFL draftu.

Bivši igrač Baylor Univerziteta je u to vrijeme sa svojih 206 cm visine i 127 kilograma težine bio u centru pažnje, te su ga više zbog njegove muskulature, a ne zbog atletskih mogućnosti smatrali za nekoga ko bi mogao postati velika NFL superzvijezda.

Ipak, on je 13. aprila 2016. godine uhapšen nakon što ga je jedna žena optužila za seksualno zlostavljanje, a nakon toga nije bio izabran na draftu 2016. godine.

Oakmanu ovo nije bio prvi put da je imao problema sa zakonom. U januaru 2013. godine je optužena za fizički napada na jednu ženu, a dvije godine ranije je navodno napao ženu na kasi u kampusu, jer ga je optužila za krađu sendviča.

Top Komentari

Zoilomas
Nije mu bio ni prvi a nece ni poslednji put. Nek se ljuti koliko hoce.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi