Osim Popaja Rusija ima i Hulka: Pokušaj da se proslavi okončan neslavno

Nije uspio postaviti rekord

Osim Popaja Rusija ima i Hulka: Pokušaj da se proslavi okončan neslavno

A. Čaušević

Ako je Kirill Tereshin dobio nadimak ruski Popaj, Ivan Makarov koji se predstavlja kao najsnažniji Rus se odlučio za nadimak Hulk. 

Makarov je prije nekoliko dana pokušao oboriti rekord engleskog strongmana Edidea Halla koji je 2016. godine podigao čak 500 kg.

Ruski dizač iako do sada nije nastupio niti na jednom prestižnom takmičenju za najsnažnije ljude svijeta se nije proslavio.

Uspio je podići 430 kg, zatim 470, a onda i 501 kg koje je uspio podići malo iznad koljena. Vratio se 20 minuta kasnije da pokuša isto, ali ponovo je prošao neslavno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije