Pehlivanović u finalu bolji od Terzića

Počeo BH Tour

Pehlivanović u finalu bolji od Terzića

S. Mlaćo

Nova sezona najelitnijeg bh. takmičenja u bilijaru, BH Tour, počela je odigranim prvim kolom na kojem je učestvovalo 52 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Turnir se igrao u disciplini „10“.

Domaćin turnira bio je SBK Predator, a pobijedio je Sanjin Pehlivanović koji je u finalu savladao Faruka Terzića, 8:4. Oba finalista igrači su Predatora.

U polufinalu je Pehlivanović savladao Nemanju Mičića (Sport Pub, Doboj), dok je Terzić bio bolji od Vanje Kovačevića (Kajak, Banja Luka).

Pehlivanović je za trijumf dobio 500 bodova, Terzić 350, polufinalisti po 250, a četvrtfinalisti po 200.

Iako se igralo prvo kolo u novoj sezoni igrači su pokazali visok nivo, a u Bilijar savezu BiH posebno su ponosni što su mladi igrači dominirali na turniru te pokazali da se pred našim sportom nalazi sjajna budućnost.

Naredno kolo BH Toura igra se 21.04.2018. godine u prostorijamasportskog bilijar kluba Dynamic u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti