Pittsburgh kreće u odbranu naslova
Joe Flacco je lani bio Rookie of the Year, a ove sezone to mora potvrditi

Predstavljamo NFL timove

Pittsburgh kreće u odbranu naslova

Večeras počinje nova, 90. po redu sezona NFL-a a čast da otvore novu sezonu pripala je kao što po tradiciji biva aktuelnom prvaku, ovaj put to su Pittsburgh Steelersi, a njihov večerašnji protivnik biće Tennessee Titansi.

Do nedjelje kada su na rasporedu preostali mečevi prvoga kola pokušaćemo ukratko predstaviti sve divizije i timove koji se takmiče u njima. S obzirom da Pittsburgh otvara sezonu večeras krećemo od AFC-a i divizije Sjever.  

Pittsburgh Steelers  

Aktuelni prvaci su zadržali sve bitnije igrače iz prošle sezone tako da i u ovu sezonu ulaze kao jedni od najvećih favorita za naslov prvaka. Ben Roethlisberger je prošle sezone pokazao svoj kvalitet i svrstao se među vodeće QB lige. Santonio Holmes je bio MVP Super Bowla, dok je Troy Palamalu jedan od najboljih kradljivaca u ligi.

Od novih igrača u Pittsburgh su stigli mladići Stefan Logan i Shaun McDonald, a od igrača iz prošle sezone članovi Steelersa nisu više Bryant McFadden i Nate Washington. Navijači Pittsburgha se nadaju da Ben i Santonio neće imati problema s povredama, jer onda neće biti ni problema za izboriti doigravanje, a u suprotnom moguće je svašta.    

Baltimore Ravens  

Momčad budućnosti. Prošle sezone su na krilima rookiea Joea Flacca imali skor 11-5 u regularnom dijelu sezone. Flacco u novu sezonu ulazi iskusniji i motiviraniji, a Ravensi se nadaju ponovo plasmanu u doigravanje, makar preko wild carda. Iako su izgubili Jasona Browna, nisu slabiji nego lani.

Njegovo mjesto je zauzeo Matt Birk, a na draftu su dobili mlade i odlične igrače Chrisa Carra i Michaela Ohera koji će ubrzati igru Baltimorea. Ako Flacco bude na razini iz prošle sezone, a ovi mladi opravdaju očekivanja, Ravensi mogu do doigravanja, pa čak i kao prvi u diviziji.  

Cinncinati Bengals  

Ovo je divizija u kojoj za mjesto u doigravanju apliciraju čak tri kluba, a jedan od njih su i Bengalsi. Bengalsi su prošlu sezonu završili kao 12. tim lige sa skorom 11-4-1 uprkos problemima s povredom QB Carsona Palmera. Palmer je sada konačno potpuno zdrav i spreman da pokaže zašto spada među pet, šest najboljih dodavača lige. Međutim sada se pojavio novi problem za Bengalse. Naime pred početak sezone se povrijedio TE Reggie Kelly i neće ga biti nekoliko uvodnih utakmica što bi se moglo odraziti na igre Cinncinatia.

Od ostalih igrača iz prošle sezone više nećemo gledati Stacy Andrewsa i T.J.Housmandzadeha, što bi bio hendikep da nisu doveli Laveranuesa Colesa i Andre Smitha, a tu je i mladi Rey Maulauga. Bengalsi sa zdravim Palmerom i Kellyem, te mladićima spremnim dokazivanja kao što su Smith i Maulauga mogu se nadati dobrom plasmanu, a dali će to biti prvo ili drugo mjesto u diviziji vidjet ćemo.  

Cleveland Browns  

Posljednjeplasirani tim divizije prošle sezone sa skorom 4-12 neće biti puno bolji ni ove sezone. Ceh slabom rezultatu platio je trener Romeo Crennel koji je otpušten, a na njegovo mjesto je postavljen Magnini, čovjek koji je poznat po čvstoj odbrani. To bi moglo zadati protivnicima mnogo muke, ali Cleveland je u ofanzivi preslab za neki ozbiljniji rezultat.

Oni čak deset dana pred početka sezone nisu znali ko će im biti startni QB, Brady Quinn ili Derek Anderson, a iako je Magnini objavio da će to biti Quinn, nije isključeno da se u posljednji trenutak predomisli. Izuzev Seana Jonesa niko nije napustio klub, a tu su novi igrači Abram Elam, Alex Mack i Kenyon Coleman. Na papiru jači nego lani, ali još uvijek preslabi za pomak s četvrtog mjesta divizije Sjever.  

Prognoza:

1. Pittsburgh
2. Baltimore
3. Cinncinati
4. Cleveland

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti