Pittsburgh uspješno startao
Prekrasna atmosfera na početku nove sezone na stadionu u Pittsburghu

NFL 1.kolo

Pittsburgh uspješno startao

Aktuelni prvaci Pittsburgh Steelersi bili su uspješni na otvaranju 90. NFL sezone protiv Tennessee Titansa koje su savladali nakon produžetka rezultatom 13:10.

Pittsburgh je ponovo živio na račun svoja četiri najbolja igrača Roethlisbergera, Holmesa, Reeda i Warda u napadu, te safetya Polamalua u odbrani. Polamalu je bio najbolji igrač Steelersa na terenu u prvom poluvremenu. 

Ben Roethlisberger je odigrao još jednu briljantnu utakmicu u kojoj je imao 33/43 uspješna dodavanja za 363 yarde, dok je Santonio Holmes ostvario identičnu statistiku kao na Super Bowl utakmici kada je bio MVP. Ipak, sredinom utakmice zaradio je težu povredu zbog koje bi moga pauzirati najmanje tri utakmice, što bi bio veliki hendikep za tim Mike Tomlina. 

Prva četvrtina je bila uglavnom igra dvije jake odbrane, dok su u drugoj prpradili i ofanzivci. 1:22 do poluvremena Steelersi dolaze u vodstvo. Ben je poslao odličan pas sa 34 yarde za Holmesa koji postiže touchdown, a Jeff Reeed uspješno pretvara za 7:0. 

Samo pola minute kasnije Tennessee poravnava rezultat. Odličan pas Kerry Collinsa sa 14 yardi u touchdown je pretvorio Justin Gage, a uspješno za 7:7 pretvorio Rob Bironas. Tim se rezultatom otišlo na odmor. 

Nakon toga su ponovo na sceni bile čvrste odbrane. Sve do 11:03 do kraja utakmice kada Rob Bironas field golom sa 45 yardi donosi preokret za Titanse. Ipak domaćini su izborili produžetak 2:57 do kraja kada Jeff Reed sa 32 yarde postiže pogodak za 10:10. 

Junak utakmice postao je Jeff Reed kada je svojim trećim golom na utakmici u produžetku sa 33 yarde donio pobjedu Pittsburghu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.