Počinju Mediteranske igre, BiH nastupa u 14 sportova

U Španiji

Počinju Mediteranske igre, BiH nastupa u 14 sportova

S. Mlaćo

U španskom gradu Tarragona večeras će svečano biti otvorene 18. po redu Mediteranske igre na Nou Estadi stadionu.

Boje Bosne i Hercegovine branit će sportisti iz 14 sportova: atletika, boks, fudbal/nogomet, gimnastika, judo, kajak, karate, odbojka, plivanje, dizanje tegova, stonitenis, streljaštvo, taekwondo, tenis i paraplivanje.

Na svečanom defileu našu zemlju će predstaviti sportisti iz: odbojke, fudbala/nogometa, kajaka/kanua, plivanja, paraplivanja, karatea, streljaštva i dizanja tegova (ukupno 67 članova bh. delegacije).

Bh. zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja Mediteranskih igara u Tarragoni nosit će karatistkinja Ivona Čavar, koja trenutno ima najbolji sportski rezultat od prisutnih učesnika na defileu, a to je 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu za seniorke u austrijskom Lincu.

Delegaciju naše zemlje ukupno predstavlja 119 članova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi