Ragbisti BiH na Kamberovića polju poraženi od Hrvatske
U veoma dobrom meču pod svjetlošću reflektora, Hrvatska je pokazala da je trenutno kvalitetnija ekipa od BiH, koja nije mogla nadomjestiti izostanak četvorice bitnih ragbijaša, koji nisu večeras nastupili

Evropsko prvenstvo Konferencije 1-Jug

Ragbisti BiH na Kamberovića polju poraženi od Hrvatske

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u lijepoj atmosferi na zeničkom stadionu Kamberovića polje, u okviru 1. kola Evropsko prvenstva Konferencije 1 – Jug za sezonu 2018./2019 rezultatom 11:40 poražena od selekcije Hrvatske.

Ovo je bio drugi poraz naše selekcije od Hrvatske, jer su krajem aprila u Zagrebu poraženi rezultatom 6:27. Zanimljivo da je večerašnji meč pred oko 500 gledalaca bio prvi susret, koji se na stadionu Kamberovića polje igrao pod reflektorima.

Iako su prije utakmice najavljivali da je ovo možda i najznačajnija utakmica posljednjih godina za reprezentaciju BiH, te da će se pokušati revanširati Hrvatskoj za poraz u Zagrebu, to se večeras nije dogodilo.

Susret su bolje otvorili gosti koji su već u 5. minuti poveli s 0:5, dok su domaći nakon toga smanjili na 3:5. Najmanji zaostatak imali su reprezentativci BiH pri rezultatu 6:8 u 20. minuti prvog poluvremena. Domaći ragbisti su ostali na šest poena do pauze, dok su gosti uspjeli doći do 23 poena.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo sreće BiH, koji su tek kod 6:33 za goste uspjeli doći do 11 poena koje su zadržali do kraja susreta. Reprezentacija Hrvatske je za svoju prednost povećala sa sudijskim zviždukom do konačnih 11:40.

Najefikasniji igrač u reprezentaciji Hrvatske bio je Ajub s 15 poena, dok su Budimir, Jurišić, Vlajčev, Plazibat i Brečić upisali po pet poena. U reprezentaciji BiH šest poena je postigao Selimbegović, dok je Kadić upisao pet poena.

Izabranici selektora Ermina Mušinovića svoj naredni meč igraju 27. oktobra kada će gostovati selekciji Malte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije