Slavila rođendan na bejzbol utakmici pa je ubila zalutala loptica
Smrt Linde Goldbloom, prva je u proteklih 50 godina, nakon što su postrožene mjere sigurnosti. Posljednja smrt zabilježena je 1970. godine kada je četrnaestogodišnji Alan Fish također pogođen lopticom na stadionu LA Dodgersa, a preminuo je četiri dana kas

Prva žrtva nakon 50 godina

Slavila rođendan na bejzbol utakmici pa je ubila zalutala loptica

E. Oštraković

Linda Goldbloom preminula je sa 79 godina, nakon što ju je na tribinama u glavu pogodila bejbolska loptica na utakmici LA Dodgersa i San Diego Padresa, povrdile su američke nadležne institucije.

Prema izvještaju ESPN-a, Linda Goldbloom umra je zbog trazme mozga i akutnog intrakranijalnog krvarenja.

"Veoma smo ožalošćeni zbog tragične smrti gospoše Goldbloom", rekli su iz LA Dodgersa.

Gospođa Goldbloom je sa članovima svoje porodice posjetila utakmicu jer je u sportskom okrženju htjela proslaviti 79. rođendan i 58. godišnjicu braka. Zakautala loptica, probila je zaštitnu mrežu, te ju je pogodila u glavu. Nesretna žena preminula je nekoliko mjeseci kasnije.

Smrt Linde Goldbloom, prva je u proteklih 50 godina, nakon što su postrožene mjere sigurnosti. Posljednja smrt zabilježena je 1970. godine kada je četrnaestogodišnji Alan Fish također pogođen lopticom na stadionu LA Dodgersa, a preminuo je četiri dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi