Slovencu sedma etapa Vuelte!
Foto: EPA

Sjajna vožnja Mohorića

Slovencu sedma etapa Vuelte!

S. Bošković

Slovenski vozač Matej Mohorić pobjednik je sedme etape Trke oko Španije. 

Današnja etapa nije bila teška, te je vožena između Lliria i Cuence u dužini od 207 kilometra, a najbolje se snašao Slovenac. 

On je na zadnjem usponu napao, te je na cilj stigao s vremenom od četiri sata, 43 minute i 35 sekundi. Ovo je bila njegova prva pobjeda u seniorskoj konkurenciji, a bio je prvak svijeta do 23 godine. 

Drugi je stigao Pawel Poljanski s 16 sekundi zaostatka, dok je treći bio Jose Jaquin Rojas.  Isti zaostatak kao Poljanski je imao i De Gendt. 

U generalnom plasmanu nije bilo većih promjena. Vodi Froome s 11 sekundi prednosti na d Chavesom, dok je treći Roche. Slijede Van Garderen i Nibali na četvrtoj, odnosno petoj poziciji. 

Sutrašnja etapa je duga 199 kilometara, s teškim usponom pred cilj. Vozi se između Hellina i Xorreta de Catija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi