U Dohi preporučuju odbojkašicama posebnu odjeću, Njemice najavile bojkot

Za sada samo preporuke

U Dohi preporučuju odbojkašicama posebnu odjeću, Njemice najavile bojkot

E. Škorić

Svjetsko prvenstvo za odbojkašice na pijesku u Dohi trebalo bi da se igra u posebnim odjevnim kombinacijama, budući da je Katar muslimanska zemlja u kojoj za žene vrijede posebni zakoni.

Međunarodna odbojkaška federacija preporučila je malo drugačiju odjeću od one u kojoj odbojkašice uglavnom nastupaju. Umjesto bikinija trebalo bi da se nose majice kratkih rukava, a donji dio opreme treba da seže preko koljena.

Ipak, problem nastaje kada se zna da će za to vrijeme temperature biti i do 30 stepeni, čime bi igranje bilo nepodnošljivo u takvoj odjeći.

Najžešće kritike stigle su iz reprezentacije Njemačke, a Karla Borger i Julia Sude su čak zaprijetile bojkotom ako ne budu u mogućnosti da igraju u uobičajenoj odjeći.

"Nije stvar u tome jesmo li više ili manje odjeveni, već u tome da nam ne dopuštamo da nosimo odjeću u kojoj radimo svoj posao", rekla je Sude za Der Spiegel, koji nije dugo čekao odgovor sindikata. Štoviše, čak su se i arapski organizatori turnira javili i napisali u saopštenju da svi natjecatelji mogu nositi šta god žele i da na turniru neće biti pravila o odjeći.

Promo

Top Komentari

kukuruz
Ne morate, bojkotujte, idite vratite se u svoje golišave pride zemlje gdje mučite bule što su pokrivene. Tamo propovijedaju "naša država naši zakoni", sad dodjoše u tudju državu i odjednom ne važi više i previše je sedmicu istrajati bez gole guzice. Dajte im sad one arapske čaršafe na suncu da nose ko ih j*be. I redovan abdest, post i teraviju obavezno haha. Niko im nije priredio debelu, neizdržljivu odjeću, toplota je regulisana samo da se razumijemo sve je ovo samo zapadna djetinjastost.
6 4
ja_doso_nako
Causevic i Skoric dvojica navecih d*kadzija na dunjaluku.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi