Stirling Education najavljuje otvaranje Richmond Park Schools u BiH

Međunarodna grupa za obrazovanje

Stirling Education najavljuje otvaranje Richmond Park Schools u BiH

Sponzorski tekst

The Stirling Education Fund, međunarodna grupa za obrazovanje, je trenutno u procesu stjecanja vlasništva nad Richmond Park Schools u Bosni i Hercegovini.

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

Stirling Education ima za cilj da odgaja, inspiriše i usavrši učenike da postanu samostalne i izdržljive individue, pune samopouzdanja, koje poštuju druge i streme ka izvrsnosti unutar i van učionica.

Obezbjeđujući britanski obrazovni pristup kombinovan sa nacionalnim vrijednostima, cilj je da se stvori sigurna i odgojna sredina gdje učenike podstičemo da nadmaše svoja očekivanja, učestvuju u velikom broju vannastavnih aktivnosti i omogućimo im širok spektar prilika za napredovanje.

Učenici će u ovom okruženju postati građani svijeta s osjećajem društvene odgovornosti i kreativnosti, opremljeni potrebnim „alatima za otključavanje“ njihovog punog potencijala.

U Stirling Education-u vjeruju da je važno ulagati u sportove, muziku i umjetnost kako bi se podstaknuo timski rad i omogućilo učenicima da jačaju samopouzdanje.

Portfelj u Bosni i Hercegovini trenutno uključuje 13 škola, uključujući predškolske ustanove, osnovne škole, srednje škole i koledže u kojima se uspješno obrazuju učenici od 3. godine života do srednjoškolske diplome. Sa centrima u Sarajevu, Zenici, Tuzli i u Bihaću, Richmond Park Schools će isporučiti obrazovanje najvećeg kvaliteta sa nacionalnim nastavnim planom i programom koji se podučava na engleskom jeziku. Učenici će imati priliku da polažu Cambridge ispite putem Cambridge Assessment akreditacije.

“Nadamo se da ćemo inspirisati učenike da postanu građani svijeta obrazujući djecu od treće godine života, kako bi stekli vještine potrebne za prilagođavanje u svijetu koji se brzo mijenja i bili od onih koji mogu promijeniti stvari. Pomoći ćemo da se škole pozicioniraju kao vodeći centri obrazovne izvrsnosti za svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine fokusirajući se na to da učenicima obezbijedimo prilike, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou”, izjavio je Mark Cooper, izvršni direktor Stirling Education-a.

“Veoma smo uzbuđeni promjenom vlasništva i sretni što postajemo članom velike porodice škola. Uvjereni smo da će ova promjena doprinijeti kvalitetu i novom entuzijazmu u našim školama. Ova promjena će osnažiti škole da postanu vodeće u regiji i šire”, rekao je Hermin Kapetanović, direktor škole Richmond Park College, Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi