Tragedija u Poljskoj: Mladi belgijski biciklista preminuo nakon što je sletio u provaliju

Mnogo se očekivalo od njega, ali je njegov život prerano ugašen

Tragedija u Poljskoj: Mladi belgijski biciklista preminuo nakon što je sletio u provaliju

S. Pašalić

Mladi belgijski biciklista Bjorg Lambrecht preminuo je u dobi od 22 godine, nakon sudara tokom treće etape Tour de Pologne.

Lambrecht se srušio na betonsku provaliju otprilike 60 milja od kraja utrke od Chorzowa do Zabrzea, a organizatori utrke su rekli da mu je odmah ukazana pomoć prije nego što kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Zbog njegovog stanja nije mogao biti prebačen helikopterom, a iako su ga uspjeli vratiti u život tokom putovanja do bolnice, na kraju je preminuo tokom operacije.

Njegov tim Lotto-Soudal se nakon ove tragične vijesti oglasio na društvenim mrežama: "Dogodila se najveća moguća tragedija koja se mogla dogoditi Porodici, prijateljima i Bjorgovim kolegama iz ekipe. Počivaj u miru Bjorg."

Bjorg Lambrecht je bio jedan od biciklista koji su najviše obećavali nakon što je pobijedio u verziji utrke za bicikliste do 23 godine na relaciji Liege-Bastogne-Liege 2017. godine.

Vozio je svoju drugu sezonu na WorldTour-a nakon što je prošle godine završio na drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu vozača do 23 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi