Treća medalja za Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama

Rijad Džuho bronzani u karateu

Treća medalja za Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama

A. Čaušević

Drugi takmičarski dan za naš BH tim nije prošao bez medalje na Mediteranskim igrama Oran 2022. 

Danas nas je obradovao karatista Rijad Džuho, koji je pobjedivši predstavnika Tunisa rezultatom 2:1 se okitio bronzanom medaljom u kategoriji +84 kg.

Rijad je imao četiri vrhunske borbe, u prvom kolu sa reprezentativcem Egipta, svjetskim prvakom gdje je Rijad ostvario pobjedu.

U drugom kolu pobjeda nad reprezentativcem Francuske, dok je u trećem kolu izgubio je od predstavnika Hrvatske, aktuelnog Evropskog prvaka, i u borbi za medalju pobjeda nad predstavnikom Tunisa

"Iskrene čestitke Rijadu na osvojenoj bronzanoj medalji, i naravno čestitke upućujemo njegovom selektoru Asmeru Šeti, i Karate savezu BiH", poručeno je iz OK BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti