Ubijen jedan od najboljih sportista Ekvadora

Ubijen jedan od najboljih sportista Ekvadora

E. Škorić

Poznati sprinter Alex Quinones ubijen je u Ekvadoru.

Rano u subotu je policija saopštila kako je u lučkom gradu Guayaquilu ubijen ekvadorski sprinter koji je imao priliku da trči s Usainom Boltom.

On je 2012. godine postao nacionalni heroj kada je stigao do finala utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, ali je završio kao sedmi, a zlato je tada osvojio Usain Bolt.

Quinenos je ubijen nakon što je u njega ispaljen metak u petak navečer, a osim njega smrtno je stradao još jedan muškarac.

Predsjednik Ekvadora Guillermo Laso izrazio je žal zbog svega što se dogodilo na Twitteru:

"Naša najdublja sućut njegovim najdražima. Nadam se da počiva u miru. Oni koji ubijaju Ekvadorce neće ostati nekažnjeni. Snažno ćemo odgovoriti", poručio je predsjednik Ekvadora.

Top Komentari

Mackintosh
Bio je brz, metak je bio od njega brzi. Samo je Superman brzi od metka!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi