Upao u sobu i napao odbojkašicu, pa podnio ostavku

Skandal u Hrvatskoj

Upao u sobu i napao odbojkašicu, pa podnio ostavku

Pravi sportski skandal ovih dana potresa Hrvatsku. U centru pažnje je selektor hrvatske odbojkaške reprezentacije Miroslav Aksentijević, koji je podnio ostavku samo dva dana prije odlaska na pripreme u Azerbejdžan, odakle se kreće za Gruziju na Evropsko prvenstvo.

Hrvatski odbojkaški savez je potvrdio Aksentijevićevu ostavku "iz privatnih razloga" uz zvanično obrazloženje da ovaj stručnjak ima problema sa srcem, ali je nezvanično glavni razlog tome uznemiravanje jedne od svojih odbojkašica.

Večernji list piše da se selektor jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, te da se incident dogodio u trenutku slabosti.

"Možda je sve počelo bezazlenim razgovorom, a onda se razgovor pretvorio u nešto što se nikako nije smjelo dogoditi. Selektor je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi zbog tog čina. Toliko ju je to naljutilo da je odmah zvala roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Saigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, nevjerici. Izbornik je vjerovatno brzo shvatio da je pogriješio, da je pretjerao, ali više se nije moglo nazad."

Hrvatski mediji su pokušali kontaktirati Aksentijevića, ali se hrvatski selektor nije javljao na telefon. Ovu priču niko od sudionika nije želio potvrditi, a igračice se drže službene priče, što je za njih vjerovatno u ovom trenutku i najbolje.

Za Miroslava Aksentijevića važi priča da je bio jako cijenjen kod svojih odbojkašica, s kojim je imao prijateljski odnos. Navodno im je dozvolio i da ga zovu Aksa, iako bi mnogo normalnije da su ga oslovljavale sa selektore. Večernji list piše i da je bio trener koji nikad nije dizao glas, barem ne na utakmicama, da je na time-outima uvijek smirivao igračice bez obzira na pogreške koje su radile, ali da će ova pogreška biti nešto što će definitivno obilježiti njegovu daljnju karijeru i da je veliko pitanje hoće li više moći raditi u Hrvatskoj.

Upravni odbor odmah je odlučio da će novi selektor biti Igor Lovrinov, koji reprezentaciju preuzima u vrlo nezgodnom trenutku. Sigurno je ovaj događaj unio nemir i među igračice, kojim će sada trebati neko vrijeme da se psihički pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi