Upoznajte čudesnu baku: Ima 93 godine i najstarija je gimnastičarka na svijetu

Svaka joj čast

Upoznajte čudesnu baku: Ima 93 godine i najstarija je gimnastičarka na svijetu

I, dok se u Bosni i Hercegovini ljudi ne mogu kretati poslije 60-te godine, jedna baka iz Njemačke koja ima čak 93 pokazuje kako je sve moguće.

Iako je odavno u poznim godinama, Johanni Quaas to ne predstavlja problem da bude potpuno posvećena svojoj najvećoj ljubavi - gimnastici.

Ona se ovim sportom bavi od devete godine, ali obzirom da je poslije Drugog svjetskog rata ovaj sport, pošto je individualni, bio zabranjen u njenoj zemlji, ona se počela baviti rukometom.

I tu je bila vrlo uspješna jer je osvajala neke turnire sa svojim timovima, da bi se kasnije vratila gimnastici kojom se i danas bavi.

Iako ima skroo 100 godina, pokazuje impresivne pokrete koje sigurno ne može izvesti pola momaka i djevojaka u dvadesetim.

Inače, ona se u međuvremenu udala i rodila tri kćerke, ali je to nije udaljilo od njene najveće ljubavi. Treba dodati i to da je jedno vrijeme radila kao trenerica mladim gimnastičarkama te je s njima osvajala medalje.

Top Komentari

Zoilomas
Jedan pad ima da joj slomi svih 206 kostiju
2 0
Keno
Johanna quaas WAS 86 YEARS OF AGE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi