Za historiju: Tom Brady nakon 20 godina napustio Patriotse!

Šest puta osvajao NFL ligu

Za historiju: Tom Brady nakon 20 godina napustio Patriotse!

E. Škorić

Zvijezda američkog NFL-a Tom Brady sastavio je pismo u kojem se oprostio od New England Patriotsa čiji je član bio 20 godina.

On se u pismu zahvalio navijačima na podršci, a davno je bilo jasno da će Brady nakon neuspješnih pregovora s timom po prvi puta izaći na tržište kao slobodan agent.

Za Patriotse je debitovao 2000. godine i njegov odlazak iz ove franšize s kojom je osvojio šest NFL prvenstava smatra se historijskim.

Amerikanac je tri puta izabran za MVP-a regularnog dijela takmičenja, dok je najkorisniji igrač Super Bowla proglašen četiri puta. Jedan je od četiri quarter beka koji su tokom karijere prebacili više od 70.000 jarda.

"Ovo su bila dva najsretnija desetljeća mog života koje nisam mogao zamisliti. Podrška je cijelo ovo vrijeme bila nevjerojatna i volio bih vidjeti da svaki igrač doživi takvo nešto na vlastitoj koži", rekao je Brady između ostalog.

U srijedu navčer se i službeno otvara tržite i 42-godišnjak će svakako biti jako tražena roba. Nova NFL sezona treba početi 10. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi