Cihat Arslan novi trener NK Čelik!
Arslan je 49-godišnji trener koji je vodio mnoge klubove iz Turske najjače divizije (Basaksehir, Akhisarspor, Adanaspor, Kasimpasa, Balikesirspor...), a bio je i selektor mlade reprezentacije ove države.

Stigao umjesto Orneka

Cihat Arslan novi trener NK Čelik! · Zvanično

D. Kurbegović

NK Čelik danas je zaposlio novog trenera nakon što je Adnan Ornek dobio otkaz proteklog vikenda iako je zenički klub slavio protiv Slobode.

Ornek je uspio da pobjedom otvori drugi dio sezone pobjedom protiv Slobode, ali su svi bili u šoku kada je dobio otkaz nakon toga. Novi trener Čelika je još jedan turski stručnjak, a riječ je o Cihatu Arslanu.

Čelik je s ovim trenerom dogovorio saradnju do kraja sezone, a Arslan se trenutno obraća svojim igračima na Bilinom polju u društvu predsjednika zeničkog kluba Aydina Olguna.

Arslan je 49-godišnji trener koji je vodio mnoge klubove iz Turske najjače divizije (Basaksehir, Akhisarspor, Adanaspor, Kasimpasa, Balikesirspor...), a bio je i selektor mlade reprezentacije ove države. Njemu će zadatak biti da NK Čelik ostavi u Premijer ligi, jer je to i jedini cilj u nastavku prvenstva.

Ovaj trener bi svoj debi trebao imati u narednom kolu, kada na Tušnju, ekipa Čelika gostuje kod Tuzla Citiya.

Adnan Ornek dobio otkaz zbog neslaganja s čelnicima kluba

Iako je pobjedom protiv Slobode počeo drugi dio sezone, rukovodstvo kluba je odlučilo Orneku uručiti otkaz i zahvaliti mu se na saradnji.

Ornek je na klupu zeničkog tima stigao prošlog ljeta. Rijetko je bio na klupi svog tima zbog problema sa radnom dozvolom, a u posljednje vrijeme je često spominjao određene probleme i da želi razgovarati sa predsjednikom kluba o svemu što se dešava.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je odlučeno da se sa 53-godišnjim stručnjakom raskine saradnja. NK Čelik ga je otpustio i u ostatku sezone će tim sa Bilinog polja ući Cihatom Arslanom.

Ornek je vodio Čelik u ukupno 21 utakmici (uključujući Kup). Upisao je po šest pobjeda i remija i devet poraza, a klub je ostavio na sedmoj poziciji premijerligaške tabele sa 24 osvojena boda.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hangouts123
Ako vas ovaj ne odvede u 2.ligu neće niko ! HAHAHAHAHAHAHAHA
40 0
nickizedostizeko
Čuj ovih Veležovih navijača, na svaku objavu od Čelika vi vrijeđate i omalovažavate. Pa gledajte svoje dvorište prvo, druga ste liga prijatelji moji, oranica vam je stadion. Da vam nema Fajića ne bi pola utakmica dobili, smijete se Čeliku i načinu rada a sami ste bili u dugovima i ispali ste iz lige, već dvaput. Bolje je da gledate sebe pa onda druge!
24 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi