Sarri pred Tottenham: Kepu nećemo ubiti, što se mene tiče, gotov sam poslije nedjelje
Trener Chelseaja govorio na press konferenciji pred susret protiv Tottenhama o Kepi, ali i svojoj budućnosti.

Prošla su dva dana, život ide dalje

Sarri pred Tottenham: Kepu nećemo ubiti, što se mene tiče, gotov sam poslije nedjelje

Prošla su dva dana od finala Liga kupa i 'scene' između trenera Chelseaja Maurizija Sarrija i golmana Kepe Arrizabalage.

Život ide dalje, a Sarri se danas pojavio na press konferenciji pred sutrašnji duel u Premiershipu protiv Tottenhama.

Italijanskom stručnjaku su ponovo najviše pitanja postavljali o golmanu Kepi. Novinare je zanimalo da li će on sutra braniti, a Sarri je ostao zagonetan.

"Razgovarao sam sa Kepom, razgovarao sam sa svima. Izvinio se tehničkom dijelu tima, ali to nije dovoljno. Izvinio se saigračima i klubu, ne namjeravamo ga ubiti".

Da li će igrati?

"Ne znam. Nisam još uvijek donio konačnu odluku o tome. Mislim da je spreman (nema povredu), tek jučer se oporavio, ali mislim da je spreman. Bit će to odluka koju će donijeti svi igrači. Bila je to zaista neobična situacija i svi igrači su bili u šoku. Bilo je nemoguće reagovati u tom trenutku.

"Odluka kluba je bila da ga kazni, on je prihvatio odluku. Bio je to veliki nesporazum. Nisam htio da mi penale brani golman koji ima probleme sa grčevima, a Caballero zna vrlo dobro većinu igrača Manchestera. Mislio da bi bilo bolje imati golmana koji je potpuno zdrav da brani penale".

"Da li će Kepa početi meč? Moram svojim igračima poslati poruku da vidim odgovor. Odlučit ću onako kako je najbolje za grupu. On mora biti psihički spreman. Napravio je grešku, bilo je nekih posljedica. Ako će igrati, mora biti spreman, ako će biti na klupi također mora biti spreman".

Govorio je i o svojoj budućnosti.

"Nakon nedjelje za mene je stvar završena. Nisam više pod pritiskom, morate pitati odgovorne ljude u klubu. Ne znam zašto pitate mene. Želim pobijediti u svakom meču".

Kepa "kažnjen", nakon svega može da bude jako sretan

Jučer se mnogo špekulisalo o tome da li će Kepa biti kažnjen zbog bezobraznog ponašanja i činjenice da je itekako poljuljao autoritet Sarrija. Italijanski stručnjak je nakon meča pokušao da smiri strasti i samo je poručio da je to bio nesporazum jer je mislio da je Kepa povrijeđen.

Prvobitno je bilo saopšteno da Kepa neće biti kažnjen, no u londonskom klubu su se predomislili. Kepa će i dalje ostati u prvom timu Plavaca, ali je dobio žestoku novčanu kaznu. On je kažnjen sa 225.000 eura, odnosno svojom sedmičnom platom koju će morati uplatiti u klupsku humanitarnu fondaciju.

Iako su mnogi očekivali dosta veću kaznu i čak suspenziju na kraju se to nije desilo, te će Kepa prema svemu sudeći braniti za Chelsea već u narednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
jadan Kepa ode sedmična plata, evo ja od svoji 650 km, dajem odma 10 km pa eto ko hoče još da skupimo šta pa da mu pošaljemo da može preživit do naredne sedmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi