Uz pomoć leptir mašne i Coca-Cole doveo Ronalda u Barcelonu

Morao se obući u konobara

Uz pomoć leptir mašne i Coca-Cole doveo Ronalda u Barcelonu

E. Škorić

Joan Gaspart se, kao bivši predsjednik Barcelone, prisjetio vremena kada je dovodio Ronalda na Nou Camp.

Gaspart je proveo tri godine kao predsjednik Barcelone između 2000. i 2003. godine, prije nego je počela vladavina Joana Laporta. Između ostalog, može da se pohvali da je doveo "pravog" Ronalda u Barcelonu.

"Potpisivanje Ronalda je bilo filmski. Postojao je problem jer ga je PSV povukao iz prodaje i uključio klauzulu u njegov ugovor koja je otkazivala transfer ako igrač ne potpiše do određenog datuma. Prošli su dani i Ronaldov ugovor nije stigao, pa me moj prethodnik Jose Luis Nunez poslao u Miami gdje je tada bilo sjedište brazilske reprezentacije, kako bih natjerao Ronalda da potpiše", ispričao je Gaspart.

"Stigao sam i nisam bio u mogućnosti da dođem lako do Ronalda. Na vratima hotela bilo je nekoliko izbacivača i imali su zapovijedi da nikoga ne puštaju. Nisam mogao ništa protiv izbacivača visokih dva metra...".

No, Gaspart se zaista sjajno snašao u ovoj akciji.

"Uspio sam da natjeram hotelskog konobara da mi posudi leptir-mašnu i jaknu, te mi je dao tasnu s Coca-Colom. Otišao sam ponovo do vrata, rekao izbacivačima da je Ronaldo naručio Coca-Colu i najzad sam ušao kod njega. Predstavio sam mu se i on je nazvao agenta i rekao im da smo ga ulovili. Rekao sam mu da ćemo se žaliti ako ne potpiše, pa je dogovor postignut. Sve je završeno u krevetu hotelske sobe", ispričao je bivši predsjednik Katalonaca.

Gaspart se također prisjetio vremena kada je rizikovao ogromne gubitke vlastitog novca prilikom dovođenja igrača.

"Čak sam potrošio dio svog novca na potpisivanje igrača jer sam imao strast prema Barci. Jedan od njih bio je Hristo Stoičkov. Da mene nije bilo, otišao bi u PSG", prisjetio se Gaspart.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac Ronaldo je prije Barcelone igrao u PSV-u, a kao igrač katalonskog diva je postigao 34 gola na samo 37 mečeva, nakon čega je otišao u Inter gdje se dodatno lansirao u zvijezde, a u karijeri je još igao za Real Madrid, Milan i Corinthians.

Naravno, karijera bi bila daleko veća i bogatija da nije imao velikih problema s koljenom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Ako se zavrsilo na krevetu hotelske sobe ja ne zelim ni da znam sta se tu desavalo.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije