Svi Realovi napadači: Od Ronalda sa 451 golom do Saviole sa pet golova, koliko može Jović?

Statistički gledano - CR je nedodirljiv

Svi Realovi napadači: Od Ronalda sa 451 golom do Saviole sa pet golova, koliko može Jović?

E. Škorić

Srbijanski napadač Luka Jović potpisao je za Real Madrid do ljeta 2025. godine.

Nakon impresivne sezone u Eintracht Frankfurtu, Jović je postigao dogovor s Realom i pridružio se listi velikih napadača koji su nosili dres kraljevskog kluba.

Igrač koji je rođen u Bijeljini tako je došao u društvo nekih velikih majstora, a Real je kao klub kroz historiju uvijek imao vrhunske napadače. Od Jovića se svakako puno očekuje nakon što je postigao 27 golova uz sedam asistencija na 48 mečeva za Eintracht.

Na listi napadača koji su igrali za Real Marca je navela brojne majstore, počevši od Meksikanca Huga Sancheza koji je dres Reala nosio od 1985. do 1992. godine.

Plaćen je svega 1.26 miliona eura u neko davno vrijeme i na 282 meča postigao je 208 golova. Prosječno je zabijao 0,74 gola na meču.

Prvi je na toj listi Cristiano Ronaldo, koji ima 1.03 gola po meču, a na 438 je zabio impresivnih 451 pogodak.

Ruud van Nistelrooy je na 96 mečeva postigao 64 gola i na prosjeku je od 0.67, dok je Brazilac Ronaldo na 177 mečeva postigao 104 gola.

Ivan Zamorano je na 173 meča postigao 101 gol, a sadašnji napadač Kraljeva Karim Benzema na 465 mečeva je postigao 222 gola, odnosno 0.48 po meču.

Potom slijedi Gonzalo Higuain sa 264 meča i 121 pogotkom, Davor Šuker je na 109 mečeva zabio 49 golova, Huntelaar osam na 20 mečeva, a Michael Owen 17 na 45 mečeva.

Morientes je odigrao 272 utakmice za Real i dao je 100 golova, Adebayor je postigao osam na 22 susreta, Chicharito Hernandez devet na 33, a Anelka sedam na isti broj odigranih utakmica, dok je Saviola postigao pet golova na 31 meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najskuplji napadač u historiji Reala bio je Ronaldo sa 94 miliona eura, ako tu ne računamo Garetha Balea. Drugi Ronaldo je plaćen 45 miliona, 15 miliona manje od Jovića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
A gdje je Raul legenda njihova..ha ha, Saviolu stavili, dok njega nigdje...
2 0
Bulle
Tacno. Gdje je Raul mislim da je i on jedan od boljih strijelaca...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi