Sarri pohvalio ekipu, stao u odbranu De Ligta, ali i priznao da je jutros napravio veliku grešku
Sarri je izjavio da je Ronaldo kao i uvijek bio na visini zadatka

Trener Juventusa smatra da je potrebno još vremena da se promijeni mentalitet igrača Juventusa

Sarri pohvalio ekipu, stao u odbranu De Ligta, ali i priznao da je jutros napravio veliku grešku

S. Pašalić

Juventus je danas nakon penala bio bolji od Intera u prijateljskoj utakmici na Internacionalnom kupu prvaka.

Junak kluba iz Torina je bio legendarni Gianluigi Buffon koji je odbranio tri penala igračima Intera nakon što je rezultat u regularnom dijelu  bio 1:1.

Matthijs de Ligt je odigrao svoj drugi meč za ekipu Juventusa, ali je već u 10. minuti postigao autogol za vodstvo Intera, ali je Cristiano Ronaldo u 68. minuti pogodio iz slobodnog udarca za 1:1.

Trener Juventusa Maurizio Sarri je komentarisao igru svoje ekipe nakon meča, ali se posebno osvrnuo na De Ligta, Ronalda i Buffona.

"De Ligt je igrao tokom najgoreg perioda utakmice, ali nema nikakvu odgovornost u tome", rekao je Sarri.

"Ronaldo je kao i obično imao odličan nastup. Možemo mnogo poboljšati naše napadačke poteze i to bi mu olakšalo situaciju."

"Buffonova velika snaga je da je rođeni borac. Bio je spreman kad je ušao u igru i bio je izvanredan u raspucavanju.", dodao je Sarri.

"Možemo se poboljšati, posebno kada radimo pritisak visoko kako bismo osvojili loptu. Moramo se fokusirati na obranu odlaskom naprijed, ne dopuštajući im da izađu iza nas.

"U prvom dijelu drugog poluvremena smo to učinili bolje, s više hrabrosti, više pritiska da vratimo posjed lopte."

"Normalno je da je potrebno malo vremena da se taj mentalitet promijeni. Jutros sam pogriješio jer sam ih natjerao da imaju 45-minutni trening, ali smo ga osjetili u ovoj vrućini."

"Rekao sam igračima u svlačionici da možemo prihvatiti greške u kretanju, ali nisam htio vidjeti pasivnost.", zaključio je trener Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edoTest2
Super
1 0
edoTest2
Bravo majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije