Zaljubljenici u bordo boju pokrenuli akciju: Koševo Sarajevu!

Prijedlog legendama kluba, Upravi, navijačima...

Zaljubljenici u bordo boju pokrenuli akciju: Koševo Sarajevu!

S. Mlaćo

Igranje domaće utakmice trećeg pretkola Evropske lige u Zenici na stadionu Bilino polje, a ne na stadionu Asim Ferhatović Hase razočaralo je navijače FK Sarajevo.

Bordo simpatizeri su razočarani što najveći bh. stadion ne ispunjava uvjete za iole ozbiljne evropske utakmice, te su putem društvenih mreža pokrenuli zanimljivu akciju pod nazivom 'Koševo Sarajevu'.

Pozvali su Upravu kluba, sve navijače, legende kluba da ne odustanu od stadiona Koševo, te istakli da je vrijeme da FK Sarajevo napravi stadion i igra u svom jedinom domu.

Također, istakli su da Uprava treba da javno izađe sa prijedlogom da se Sarajevu da stadion pod koncesiju.

Pozvali su iz popularne Horde Zla da na svakoj utakmici istaknu parolu Koševo Sarajevu, a da im se u tome pridruže navijači sa istočne i zapadne tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predlažu i da igrači na svakoj utakmici izađu u majicama sa istim natpisom i noseći transparent u rukama.

Istakli su i da Općina Centar nema namjeru da od stadiona Koševo napravi moderan i funkcionalan stadion.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nikoizniceg
Nikada gradski stadion neće biti stadion jednog kluba!
2 13
nightcry
ja sam navijač kluba ali stadion je gradski i tako treba da ostane dok god stoji gore na mom Koševu - ko kod je ovo predložio mora da u Sarajevo došao iz neke vukojebine u posljednjih 20-ak godina pa to i ne razumije.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi