Konačno je neko uspio da predribla Virgila van Dijka

Pepeu je to pošlo za nogom

Konačno je neko uspio da predribla Virgila van Dijka

E. Škorić

U posljednjih 50 mečeva Premier lige samo je jedan čovjek uspio da predribla Virgila van Dijka.

Sjajni stoper Liverpoola nije dao protivničkim igračima tu mogućnost da ga prođu, ali to je jučer uspio Nicolas Pepe, brzonogi krilni igrač koji je ovog ljeta stigao u Arsenal iz Lillea.

Pepe može da se pohvali s činjenicom da je nadmudrio Van Dijka, ali na kraju je Van Dijk opet bio uspješniji, pošto su Redsi s 3:1 bili bolji od Arsenala.

"Nicolas Pepe postao je prvi igrač koji je uspješno predriblao Virgila van Dijka u posljednjih 50 nastupa holandskog defanzivca u Premier ligi, od Mikel Merina u martu 2018. za Newcastle", objavila je OptaJoe, stranica koja se bavi statistikama nogometnih utakmica.

Prije Pepea i Merina, uradio je to još i Lacazette 2017. godine, no činjenica je da je jako mali broj igrača koji mogu da se pohvale da su uspješno završili jedan na jedan napad sa Van Dijkom.

Top Komentari

GaazziiJAAA
TROFEJ ZA DRIBLING...to je njima bitno, a to sto su ih LJUDI RASTAVILI NA PROSTE FAKTORE, nikome nista..samo me interesuje sta je u glacama navijaca 56SENALA kada vide da ih neko DERE, o cemu li razmisljaju...
10 0
Pljuc
Kako ga je predriblao a na kraju Virgil uspješniji ???
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi