Navijači Arsenala neće biti sretni: Luiz objasnio šta mu je Salah rekao nakon dosuđenog penala
Salah je rekao Luizu da nije osjetio kako ga on povlači za dres

Brazilac smatra da je penal "ubio" utakmicu

Navijači Arsenala neće biti sretni: Luiz objasnio šta mu je Salah rekao nakon dosuđenog penala

S. Pašalić

Liverpool je jučer u derbiju na Anfieldu savladao Arsenal sa 3:1.

Matip je doveo Redse u vodstvo, a Salah je nakon toga iz penala povisio na 2:0, a kasnije je postigao i svoj drugi gol. Torreira je bio strijelac za Arsenal.

Ipak, oko penala za Liverpool je nastalo dosta kontroverze, a David Luiz je kritikovao tu odluku i objasnio kako mu je čak i Salah rekao da nije osjetio da ga Brazilac povlači za dres.

"Mislim da je drugi gol, penal, ubio utakmicu. Da bilo je instinktivno, mislim da ne možete to oduzeti od igrača, to je samo refleks. Kada se okrenem, ja vidim i povučem igrača za dres, ali ne previše"

"Tada sam razgovarao s Momoom i rekao je: 'Nisam osjećao da me diraš, zato nisam pao na pod".

"Ali sada VAR ne može vidjeti snagu povlačenje dresa pa je sudijama teško, a on je vidio takav dres. Teško im je, pa se ne mogu žaliti sudijama"

"Ako sada igrate s izuzetno velikim dresom, svaki put bi mogao biti penal. To je interpretacija. Ako povučete nekoga sa snagom i zaustavite ga da pokušava doći do lopte, drugačije je. Ovo je bio samo refleks.", rekao je Luiz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
FIN ALIBI..pravo pojacanje za 56SENAL..opet fudbal nije u FOKUSU..igraci 56SRNALA kao da su NOVINARI, samo izdaju neka SAOPSTENJA..ispast ce da je jos SALAH kriv sto je LUIS napravio PENAL..ali hajde, to je komoleks MALIH KLUBOVA..
15 0
Ibro
Ah koja laz! Pa Salah je bio digo obe ruke ali ipak nastavio trcati. Pa nece kamere lagati. Nego ti Davide treniraj na brzini da ti igraci nemogu pobijeci
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi